Ermeniler Kelbecer’den ayrılırken hayvanları katletti

Rusya'nın arabuluculuğuyla yapılan anlaşmanın ardından işgalden kurtarılan Kelbecer'i boşaltan Ermeniler, hayvanları telef etti.

Ermeniler Kelbecer’den ayrılırken hayvanları katletti
Ermeniler Kelbecer’den ayrılırken hayvanları katletti
GİRİŞ 17.11.2020 00:55 GÜNCELLEME 17.11.2020 01:33
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın zaferini hazmedemeyen Ermeniler, Kelbecer'de evleri yakmıştı.

Azerbaycan'ın tarihi zaferi sonrası Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan çekilme kararının ardından Kelbecer'i terk etmeye başlayan Ermeni askerler ve vatandaşlar bu kez de at ve eşekleri telef etti.

HAYVANLARIN BAŞINI KESTİLER

Bir Rus gazeteci tarafından paylaşılan görüntüde, Ermenilere ait ve eşekleri taşıyamadıkları gerekçe gösterilerek, hayvanların başının kesildiği görüldü.

10 GÜNLÜK EK SÜRE VERİLDİ

Öte yandan Azerbaycan, iklim şartları ve doğa koşulları nedeniyle Kelbecer'in boşaltılması için Ermenistan'a 10 gün ek süre verdiğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Ermenistan’ın yaşadığı zorluklar ve insani sebeplerden, Azerbaycan Ermenistan’a 10 gün ek süre vermeye karar verdi. Kelbecer’in devir tarihi 15 Kasım’dan 25 Kasım’a ertelendi.” ifadelerine yer vermişti.

İNSANİ NEDENLERLE ERTELENDİ

Erteleme talebinin Kelbecer’den Ermenistan’a giden tek yoldaki yetersiz geçiş kapasitesi ile bağlantılı olduğunu söyleyen Hacıyev, Azerbaycan’ın insani nedenlerle erteleme talebine onay verdiğini ifade etmişti.

Rusya'nın arabuluculuğunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Kasım'da yapılan anlaşma gereği Ermenistan ordusu, 15 Kasım'da Kelbecer'i terketmeye başlamıştı.

YORUMLAR 27
  • Ayhan Kacar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazen diyoruz ya, ülkelerde yöneticiler hatalı diye. ermeni devletinde ise vahşet, yöneticiden halkının en küçük bireyine kadar işlemiş...
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ne 10 günü, daha iyi yıkıp yakıp ve tahribat etmeleri içinmi bu süreyi veriyorsunuz
    Cevapla
  • konyaspor 3 yıl önce Şikayet Et
    adi gibi ERMENI ne demeliki zaten
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Batının insanlığı batıran medeniyet anlayışının ürünü. Bunları görerek bu medeniyete bel bağlayanların insanlıktan nasibi yoktur.
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni zulmünü anlatamadık, propaganda gücümüz ve güçlü lobilerimiz yok.(Gerçi gavurlar gerçeği bizden iyi biliyorlar çünkü haklılığımızı anlatmaya çalıştığımız gavurlar sadece bize değil dünyaya zulüm etmişlerdi) İnşaAllah Azerbaycan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler