Azerbaycan ordusu 'Ermeni tarihi' üreten bir atölye keşfetti

Azerbaycan Ordusu, anlaşma gereği Kelbecer'den çıkması planlanan Ermenilerin bölgede 'Ermeni tarihi' üreten bir atölyesini keşfetti.

Azerbaycan ordusu 'Ermeni tarihi' üreten bir atölye keşfetti
Azerbaycan ordusu 'Ermeni tarihi' üreten bir atölye keşfetti
GİRİŞ 22.11.2020 02:58 GÜNCELLEME 22.11.2020 03:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın en büyük (3050 km2') ve en kadim ilçesi Kelbecer'de Ermenistan'ın uydurma tarihle bölgeyi sahiplenmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Keşfedilen atölyede Ermeni ustalar taşlara eski süslemeler ve haçlar oyup, eski görünüm kazandırmak için sirkede tutarak okside ediyorlar.

Şekillenen taşlar toprağa gömüyorlar ve bir süre sonra uydurma "tarihi eserleri" ortaya çıkmış oluyor.

10 GÜNLÜK EK SÜRE VERİLDİ

Öte yandan Azerbaycan, iklim şartları ve doğa koşulları nedeniyle Kelbecer'in boşaltılması için Ermenistan'a 10 gün ek süre verdiğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Ermenistan’ın yaşadığı zorluklar ve insani sebeplerden, Azerbaycan Ermenistan’a 10 gün ek süre vermeye karar verdi. Kelbecer’in devir tarihi 15 Kasım’dan 25 Kasım’a ertelendi.” ifadelerine yer vermişti.

27 YIL SONRA ASIL SAHİPLERİNDE

Azerbaycan ordusu Ağdam’a üzerinde Azerbaycan bayraklarının yanı sıra Türk bayraklarının da bulunduğu tank ve zırhlı araçlarla girdi. Dağlık Karabağ’ın doğusunda yer alan Ağdam, işgal dönemi boyunca Ermenistan ve Azerbaycan silahlı güçleri arasında tampon bölge oldu. Sovyetlerin dağılmasının ardından Azerbaycan topraklarına saldırılar düzenleyen Ermeni silahlı güçleri 1991’de Hankendi’yi, 1992’de Hocalı ve Şuşa’yı işgal etti, Laçın, Hocavend, Kelbecer ve Ağdere’den sonra 1993’te Ağdam’a girdi. Ermeniler işgal döneminde, Azerbaycanlılara ait çok sayıda tarihi ve kültürel eseri yıktı, kent merkezini neredeyse yerle bir etti.

YORUMLAR 6
  • Melek Müslüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler Yahudilerin yedeği ! Amaçlar ayna!Hatta hayat felsefileri bir birine benzer!!!!
    Cevapla
  • Mehmet Ata 3 yıl önce Şikayet Et
    Ek süre verilirken daha fazla tahribata izin veriliyor.
    Cevapla
  • özkonyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de ermeni nüfusu ermenistandan daha fazla. suriye ırak lübnan iran rusya gürcistan türkiye kanada fransa amerika da yaşayan ermeni nüfusu bayaaa fazla. Adamlar birbirine tutkun.Birebir savaşlarda karşımızda duramıyorlar dağılıyorlar. Kanadanın at girmez ot bitmez buzullarında yaşayan bir ermenin başına birşey gelse haberleri oluyor. Bizim bırakın türkistanı dibimizdeki komşumuz ölüyorda iki hafta nerdesin diye kapısını çalan olmuyor. muhalefet partilerinin yalanları iftiraları ile uğraşıp duruyoruz. Emperyalist siyonist güçlerin hamleleri ile başımıza ördükleri çorap ile uğraşıp dururuz.
    Cevapla
  • Alemdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi bile yalan olan bir millet bunlar
    Cevapla
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Korunmaya muhtaç bir millet
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne biçim bir millet bu ermeni milleti yalanda üstlerine yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi