Kapalı Maraş'ı yaklaşık 67 bin 500 kişi ziyaret etti!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarında yer alan ve 46 yılın ardından bir bölümü 8 Ekim'de kullanıma açılan Kapalı Maraş'ın çehresi değişiyor.

Kapalı Maraş'ı yaklaşık 67 bin 500 kişi ziyaret etti!
Kapalı Maraş'ı yaklaşık 67 bin 500 kişi ziyaret etti!
GİRİŞ 25.11.2020 00:41 GÜNCELLEME 25.11.2020 00:41

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimağusa bölgesi içerisinde bulunan ve geçen ay kamuya ait Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü açılan Kapalı Maraş bölgesinde değişim sürüyor.

Çevre ve peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Maraş'ta faaliyete geçen bisiklet yolu sayesinde bölgenin bisikletle de gezilebilmesi sağalndı. 8 ayrı noktaya da büfeler kuruldu. 

"Hayalet Şehir" olarak da anılan Maraş'a, son dönemde atılan adımlar sayesinde canlılık getirildi.

Yaklaşık 67 bin 500 kişi gezdi

Maraş'ın açılan bölümünü, 8 Ekim'den bu yana 67 bin 500'e yakın kişi ziyaret etti. Bu süreçte Kıbrıs Rum kesimi ve diğer ülkelerden de çok sayıda turist bölgeyi gezdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, şubattan bu yana Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaların hızlandığını, yeni tip koronavirüs salgınına rağmen çalışmaların aksamadığını söyledi.

İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın yaşayan bir şehir haline dönüştürülmesini; eskisi gibi sokaklarında insanların dolaştığı, çocuk seslerinin duyulduğu ve evlerden yemek kokularının yükseldiği bir şehir haline getirmek istediklerini vurguladı.

Arter, Türkiye'den Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ile KKTC'den ilgili firmalarla bu güzellikleri oluşturduklarını anlattı.

"İnsanların özel mülklerine dokunulmadı"

İsmail Arter, 8 Ekim'den bu yana tahrip olmuş yolların tamir edilip kaldırımların çalışmalarının yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir şehirde olması gereken peyzaj, çevre düzenlemesi ve bitkilendirmeyle ilgili çalışmalar yapmış bulunuyoruz. Hemen bir anda yaşayan bir şehir yaratamazsanız. Ayrıca kesinlikle insanların özel mülklerine dokunulmamıştır. İdari konulardaki planlamalar yapılmadıkça, kimsenin evine ve özel mülküne dokunulmayacaktır."

Maraş'ta açılan 3-4 kilometrelik, kamuya ait kısmın daha da genişletilebilmesiyle ilgili çalışmaların yapıldığını anlatan Arter, "İnsanlarımızın gezinti sırasında bir nefes alması, su ve meyve suyu içebilmesi için hizmet vermek için çalışıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bölgeye ziyaret

KKTC'nin kuruluşunun 37. yılı vesilesiyle 15 Kasım'da Ada'ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kapalı Maraş bölgesini de ziyaret etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması