Namibya Ocak'tan beri kaçak avcılık yüzünden 23 gergedan ve 2 fil kaybetti

Namibya Çevre, Orman ve Turizm Bakanlığı tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, ülkede yıl başından bu yana 23 gergedan ve iki filin kaçak avlanma nedeniyle kaybedildiği belirtildi.

Namibya Ocak'tan beri kaçak avcılık yüzünden 23 gergedan ve 2 fil kaybetti
Namibya Ocak'tan beri kaçak avcılık yüzünden 23 gergedan ve 2 fil kaybetti
GİRİŞ 27.11.2020 18:52 GÜNCELLEME 27.11.2020 18:52

Bakanlık sözcüsü Romeo Muyunda ülkenin kaçak avcılıkla mücadeleyi kazanmakta olduğunu söyledi.

Muyunda, "Kaçak avlanma vakalarındaki düşüşten memnunuz, kaçak avcılığı sıfıra indirmeye yönelik nihai hedefimize yaklaşıyoruz. Müdahalelerimizin işe yaramasından ve çeşitli paydaşlarla kurduğumuz işbirliğinin meyvelerini vermesinden mutluyuz" dedi.
Muyunda, "Şimdi mesele mevcut ivmeyi kaybetmeden kaçak avlanmayı tamamen bitiren stratejiler uygulamak olacaktır" diye konuştu.

Namibya'da, 2019'da 46'sı gergedan ve 13'ü fil olmak üzere 57 kaçak avlanma vakası kaydedilmişti.

Muyunda, bu yılki vakaların çoğunlukla Etosha Ulusal Parkı, özel çiftlikler ve gergedan koruma alanlarında kaydedildiğini söyledi.

Arşiv fotoğrafında bir turist rehberi Namibya'nın merkezindeki Okapuka Çiftliği'nde gergedan hakkında bilgi verirken görülüyor, 7 Eylül 2019. (Fotoğraf: Sun Yin/Xinhua)
Namibya'da yıl başından bu yana 23 gergedan ve iki fil kaçak avlanma nedeniyle kaybedildi. Kaçak avcılık vakalarındaki düşüş, ülkeyi kaçak avcılığı sıfıra indirmeye yönelik hedefine yaklaştırıyor.  

 

KAYNAK: XINHUA HABER AJANSI
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı