İranlı nükleer fizikçiye suikast! Ruhani'den İsrail'e sert sözler

İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade Mahabadi'ye yönelik gerçekleştirilen suikast sonrası, İsrail'i bilim insanlarına paralı asker tutarak suikast düzenlemekle suçlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Bir kez daha dünya emperyalizminin kirli elleri ve Siyonist işgalci İsrail rejimi, bu ülkenin yetiştirdiği değerli isimlerden birisini hedef aldı ve onun kanını akıttı" dedi.

İranlı nükleer fizikçiye suikast! Ruhani'den İsrail'e sert sözler
İranlı nükleer fizikçiye suikast! Ruhani'den İsrail'e sert sözler
GİRİŞ 28.11.2020 10:56 GÜNCELLEME 28.11.2020 10:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün İranlı nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi'nin suikast sonucu öldürülmesine yönelik baş sağlığı mesajı yayımladı. Ruhani mesajında İsrail'i hedef alarak, "Bir kez daha dünya emperyalizminin kirli elleri ve Siyonist işgalci İsrail rejimi, bu ülkenin yetiştirdiği değerli isimlerden birisini hedef aldı ve onun kanını akıttı. İran milleti bu değerli bilim adamının kaybı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Fahrizade'ye yönelik saldırıyı "İran milliyetine düşman olan ülkelerin acizliği" şeklinde nitelendiren Ruhani, İran devletinin bilimsel ve nükleer çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ruhani, "İran'a düşmanlıkta yeminli olanlar bu saldırıyı gerçekleştirerek acizliklerini gösterdiler. Çünkü İran'ın bilimsel gelişiminden korkuyorlar" dedi. Ruhani, "Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler, Fahrizade'nin bilimsel çalışmalarına onun öğrencileri ile devam edecektir. Bundan şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İranlı nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi, dün Tahran'a bağlı Abserd şehrinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. İranlı yetkililer, Mahabadi suikastı nedeniyle İsrail'i suçlarken, saldırının intikamını alacaklarını belirtti.

 
KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Ekrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani senin haşdişabin olmaz çünkü karşında gariban aileler yok hemde Müslüman aileler
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    boş tenekeden çok ses çıkarmış...
    Cevapla
  • Muş 3 yıl önce Şikayet Et
    İran yönetimini hamaneyi lider yapan rejimi değiştirenler şahı indiren siyonistlerdir. İntikam istesenizde kaç para eder onurunuz. Şimdiye kadar filistinde yemende ne yaptınız arap ülkelerin israille olan savaşında ne yaptınız. İntikam mı? Önce doğru yolu İSLAM ı bulun.
    Cevapla
  • Belcikadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Iran ne yapacaksiniz bir bakalim
    Cevapla
  • Deli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım kac gün yemin edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!