Türk bilim insanlarının bulduğu aşının ilk parti dağıtımına başlandı

United Havayolları, ABD'li ilaç firması Pfizer ile Türk bilim insanların sahibi olduğu BioNTech ortaklığında Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının ilk partilerini, soğutulmuş özel çantalarda ABD içinde charter uçuşlarla dağıtımına başladığını açıkladı.

Türk bilim insanlarının bulduğu aşının ilk parti dağıtımına başlandı
Türk bilim insanlarının bulduğu aşının ilk parti dağıtımına başlandı
GİRİŞ 28.11.2020 16:41 GÜNCELLEME 28.11.2020 16:59
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Pfizer-BioNTech ortaklığı tarafından yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşının ilk partisi, dondurulmuş özel çantalarda ABD içinde dağıtımına başlandığı açıklandı. ABD medyasına konuşan yetkililer, United Havayolları tarafından ilk partilerini soğutulmuş özel çantalarda  ABD içinde charter uçuşlarıyla dağıtımına başladığını açıkladı. Yetkililer, söz konusu aşının FDA tarafından acil durum onayı verilinceye aşının ABD vatandaşlarına yapılmayacağı dil getirildi. ABD'li ilaç şirketi Pfizer daha önce yaptığı açıklamada Kovid-19 aşısının birleştirileceği ve soğutulmuş özel paketlerde dondurulmuş olarak aşı kullanım noktalarına dağıtacağı ana merkezlerin Kalamazoo Michigan ve Puurs Belçika olduğunu duyurmuştu.

 

NORMALİN 5 KAT FAZLASI KURU BUZ TAŞIYACAK

United Airlines'in aşıları taşıyan uçuşlar hakkında detay verilmezken küresel ölçekte aşıların dağıtımı için Covid Hazırlık Görev Ekibi kurduğu belirtildi. United Havayolları, ayrıca uçuşlarda genellikle izin verilenden daha fazla kuru buz kullanmak için Federal Havacılık İdaresi (FAA) onayı da istedi. Diğer yandan FDA ise United Havayolları’na her uçuş için 6 bin 800 (15.000 pounds) kilo kuru buz taşıma izni verdiği ifade edilirken, bu rakam normalin 5 kat daha fazlası olduğu kaydedildi.

 

İNGİLTERE'YE AŞIDAN SORUMLU SAĞLIK BAKANI

Öte yandan, İngiliz hükümeti de Kovid-19 aşısının uygulanmasından sorumlu Sağlık Bakanı olarak Nadhim Zahawi'yi atadığını duyurdu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • ferhat s 3 yıl önce Şikayet Et
    bir kac firma asi bulduklarini ilan etdiler birinde yüzde 70 , birinde yüzde 95..bu asinin pek bir faydasi olacagini sanmiyorum, piyasaysasaya sürüp ,masraflari cikarmak ,kazanc saglamak niyetleri . yüzde yüz olmadigi mühtedce bence sadece sonucta zarar verir. ben asiyi yaptirmam ilk önc2 bekleyip görecem sonuclari.
    Cevapla
  • Aliiptal 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıyî kralı yapsa güvenmem , Hepsi küreselcilere çalışıyor.vicdan ahlak kalmamış.
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    İlaç için en az 1 yıl beklicez yerli aşı için ama Avrupa'daki aşı Türk değil tam tersine alevi bir ailenin yıllar önce göç eden çocukları tc de pek sevdiklerini düşünmüyorum tek kelime Türkiye dediklerini duymadım
    Cevapla
  • Düşünceli 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşıyı bulan lar alman vatandaşı olmus türk asıllı ortak firmalar amerikan ve cin ilac firması fon saglayani ise bill gates vakfı çok güvenilir bir asi (!)??
    Cevapla
  • Mülayim 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşıyı Türkler bulmussa virüsü de Türkler yapmistir....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar