Sudan: İsrail heyeti, Sudan ordusuna ait savunma sanayi sistemlerini inceledi

Sudan Egemenlik Konseyi (Devlet Başkanlığı) Sözcüsü Muhammed el-Feki Süleyman, İsrail'den Hartum'a bir heyet geldiğini ve askeri konularda görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.

Sudan: İsrail heyeti, Sudan ordusuna ait savunma sanayi sistemlerini inceledi
Sudan: İsrail heyeti, Sudan ordusuna ait savunma sanayi sistemlerini inceledi
GİRİŞ 30.11.2020 01:59 GÜNCELLEME 30.11.2020 01:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sudan'da bir gazeteye açıklamalarda bulunan Süleyman, İsrail heyetinin temaslarının siyasi değil askeri nitelikte olduğunu ancak şu an detaylarından bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Heyetin Sudan silahlı kuvvetleri savunma sanayi sistemlerini gezdiğini ve buradaki askerlerle görüştüğünü ifade eden Süleyman, temaslar esnasında İsrail ile normalleşme meselesinin ele alınmadığını kaydetti.

İsrail Ordu Radyosunda 23 Kasım'da yayımlanan haberde, İsrail'den bir heyetin resmi temaslarda bulunmak üzere Sudan'a gittiği, ziyaretin ana gündem maddesinin İsrail ile Sudan arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşması olduğu bildirilmişti.

Sudan, İsrail ile normalleşen 5. Arap ülkesi oldu

Sudan hükümetinden yapılan açıklamalarda, söz konusu ziyaret hakkında bilgi sahibi olunmadığı belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim'de yaptığı açıklamada, Sudan'ın İsrail ile barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirmek konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Bunun hemen öncesinde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığı bildirilmişti.

Sudan böylece Mısır (1979), Ürdün (1994) ve geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in ardından İsrail ile ilişkilerini normalleştirdiğini açıklayan 5. Arap ülkesi oldu.

Sudan hükümetinin İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda anlaştıklarını açıklamasının ardından iktidar ortağı partilerin de aralarında olduğu birçok siyasi grup karara tepki göstermişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sudan... resmen satılmış
    Cevapla
  • Oha 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu halk uyuyormu sudanlilar kendinize gelin bir gecede bu başinizdaki siyonis yalakalarini al aşaği edin allaha guvenip dayanin
    Cevapla
  • Afrika aslanı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok kâr edersiniz siyonistlerle anlaşmadan...! Alçak sudanlı cunta yahudi den müslümana fayda olurmu...?altınızı oyacaklar..!gelen heyet mossad yapısı...!ahmak sudan yönetimi satılmışlar ...!
    Cevapla
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Egemenlik kayıtsız şartsız israilin kabulümüz dur diyen 5'inci ülke sudan mış
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısırda darbe oldu durum ortada , sudanda darbe oldu durum ortada .... yani itrail yada USA, gezi parkında ve 15 temmuzda Türkiyede de yapmak istedi başarılı olamadı... anladınızmı neden darbeler olur?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor