Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü

Nijerya'nın kuzeydoğusunda düzenlenen ve ülkenin devlet başkanının 'akılalmaz' diye tanımladığı saldırıda 43 kişi öldürüldü. Bölgeden gelen haberlere göre saldırıda, Borno eyaletinin başkenti Maiduguri yakınlarındaki pirinç tarlalarında çalışan tarım işçileri bağlanıp, boğazları kesilerek katledildi.

Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü
Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü
GİRİŞ 01.12.2020 02:22 GÜNCELLEME 01.12.2020 02:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolunun aktif olduğu bölgede, son aylarda düzenlenen en kanlı saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

"ÜLKE BU ANLAMSIZ CİNAYETLERDEN SARSILDI"

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari "Çalışkan çiftçilerimizin Borno eyaletinde teröristler tarafından öldürülmesini kınıyorum. Tüm ülke bu anlamsız cinayetlerden sarsıldı. Düşüncelerim yas tutan ailelerle" dedi. Sözcüsü Garba Shehu'ya göre Buhari ayrıca, "Teröristlerin cinayetleri akılalmaz" diye konuştu.

"43 CESET BULDUK, HEPSİ KATLEDİLMİŞTİ"

Saldırıdan kurtulanlara yardımcı olan bir milis, AFP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "43 ceset bulduk, hepsi katledilmişti, altı kişi de ağır yaralıydı" dedi. Daha sonra başka cesetlerin de bulunduğu bildirilirken, kurbanların sayısı tam olarak bilinmiyor. 15 kadının da kaçırıldığı gelen haberler arasında.

 

YORUMLAR 7
  • Bayburtlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanları oradaki yer altı rezervleri için katlediyorlar katil Avrupa ve amerikalilar
    Cevapla
  • Yaşar dede 3 yıl önce Şikayet Et
    VALLAHİ işte bu doğru oradaki yerlileri oradan uzaklaştırmak için
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Nijerya dünya da en çok petrol rezervine sahip ülkelerden . Şimdi oradan terör örgütü eksik olur mu . Ki gelişmekte olan ülkeler sınıfında bir de . Allah belasını versin bu masumların canına kıyanlarin kıyımda payı olanların.
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın gazabı üstünüzden inmesin insallah.ne istediniz bu garibanlardan.birde kadınları kaçırmışlar şeref yoksunları.ya Rabbi ne kadar Sabursun.biz dayanamıyoruz.Senin gazabını istiyoruz bu zalimler için.iyiki cehennem var.iyiki zalimler için yaşıyor cehennem!!!!
    Cevapla
  • Atanur 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca İslam adına pek çok cinayet ve toplu katliam yapıldı. Tekfirci zihniyetin Allah adına işlediği cinayetlerden yine en büyük zararı islam ümmeti görmüştür. Bu melun zihniyeti ve taraftarlarını Allah’a havale edip lanetliyorum.
    Cevapla
  • AlperTs 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne tarihi bu ? geçin bu isleri bunların İslam'la adının anılması bile kâfirin oyunudur bu oyunu bizde hristiyan yada siyonist örgüt kurup Afrika'da katliam yaparak oynayabiliriz ama islam buna engel oluyor işte
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun amin Kurban olduğum Allah zalimlere kahru perişan eylesin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak