Fransa, gelecek günlerde 76 camiyi denetleyecek

Son 3 yılda 43 caminin kapatıldığı Fransa'dan yine tepki çekecek bir hamle daha geldi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede 76 camiyi denetleyeceklerini ve aralarında bazılarının kapatılabileceği belirtti.

Fransa, gelecek günlerde 76 camiyi denetleyecek
Fransa, gelecek günlerde 76 camiyi denetleyecek
GİRİŞ 03.12.2020 00:26 GÜNCELLEME 03.12.2020 00:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin talimatıyla gelecek günlerde ülkedeki 76 caminin kontrol edileceğini ifade ederek bu camilerden bazılarının kapatılabileceğini dile getirdi. 

Darmanin'in de Twitter hesabında paylaştığı Le Figaro gazetesinin haberinde, 76 camiden 16'sının Paris ve çevresinde bulunduğunu aktarıldı. Haberde, bu camilerden 18'inin de kapatılabileceği, camilere yapılacak denetleme için Darmanin'in valilere genelge gönderdiği kaydedildi.

MÜSLÜMAN DERNEK VE CAMİLERE BASKIN ARTTI

Fransa'da 16 Ekim'de Samuel Paty isimli öğretmenin öldürülmesinin ardından Müslüman derneklere ve camilere baskınlar ve baskılar arttı. 

Fransa'da Müslümanları bekleyen büyük tehlike

Darmanin, 3 Kasım'da yaptığı açıklamada, Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinden bu yana son 3 yılda 43 caminin kapatıldığını kaydetmişti.

Macron yönetimin hazırladığı ve 9 Aralık'ta Bakanlar Kuruluna sunulacak "İslamcı ayrılıkçı" yasa tasarısı ile camilerin finansmanının daha sıkı şekilde denetlenmesi, Müslümanlar üzerindeki baskıyla Müslüman derneklerin kontrolünün artırılması, din görevlilerinin yurt dışından gelmesinin engellenmesi hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Sümela manastırı tez zamanda Yatılı Kuran Kursu yapılsın.
    Cevapla
  • hasan elçin 3 yıl önce Şikayet Et
    medeniyet mi dediniz. ne medeniyeti barbar bunlar hatta yamyamlar. inanmazsanız afrikaya bakın nasılda sömürüyorlar. katliamlarını saymıyorum bile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler