Kuraklık çeken Namibya'da 170 fil satışa çıkarıldı

Namibya'da Çarşamba günü yapılan açıklamada, dünyanın en büyük kara memelileri olan fillerin ülkedeki nüfusunu ve insan-fil çatışması vakalarını azaltmak için 170 yabani filin açık arttırmayla satışa çıkarıldığı belirtildi.

Kuraklık çeken Namibya'da 170 fil satışa çıkarıldı
Kuraklık çeken Namibya'da 170 fil satışa çıkarıldı
GİRİŞ 03.12.2020 17:31 GÜNCELLEME 03.12.2020 17:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Namibya Çevre, Orman ve Turizm Bakanlığı tarafından, devlete ait İngilizce yayın yapan New Era gazetesine verilen ilanda, sürüp giden kuraklık nedeniyle "yüksek değere sahip" yabani fillerin satılacağı açıklandı.

 

 

Hayvanları ihraç etmek isteyen ihale katılımcılarından ilgili koruma yetkililerinin ihracat iznini kanıtlayan resmi bir belge isteniyor.

170 FİL SATIŞA ÇIKARTILDI

 

 

Alışverişin onayı için alıcılar da, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme hükümlerine ihracatçı ve ithalatçı ülkelerce uyulduğunu ortaya koymak zorunda.

İlanda, filler için tüm tekliflerin 29 Ocak 2021 tarihine kadar bakanlığa kapalı zarflarda bırakılması gerektiği ifade edildi.

Hükümetten alınan rakamlara göre Namibya'da filleri koruma çalışmaları için alınan uluslararası destekle fil nüfusu 1995'te 7.500 iken geçen yıl 24.000'e çıktı.

Namibya Ekim ayında da, otlak araziler üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla ülkenin orta bölgesindeki Waterberg Plato Parkı'ndan 70 dişi ve 30 erkek bizonu satışa çıkarmıştı

YORUMLAR 2
  • Dağdelenoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu filler bizim güney illerimizde doğaya salınsa yaşayamazlar mı?
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir fil günde 200 litre su içiyor memleket de su sorunu var ülkemizi kuruturlar :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki