Pfizer, Hindistan’dan Covid-19 aşısı için acil kullanım onayı istedi

Hindistan’ın ileri gelen Tıbbi Danışmanlarından Prof. Vinod K. Paul, ilaç firması Pfizer’in Covid-19’a karşı geliştirdiği aşı için Hindistan’dan acil kullanım onayı istediğini duyurdu. Hindistan, aralarında AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen potansiyel aşının da bulunduğu bölgesel testlere tabi tutulan 5 aşının Covid-19’a karşı etkili olmasını umuyor.

Pfizer, Hindistan’dan Covid-19 aşısı için acil kullanım onayı istedi
Pfizer, Hindistan’dan Covid-19 aşısı için acil kullanım onayı istedi
GİRİŞ 06.12.2020 22:52 GÜNCELLEME 06.12.2020 22:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Korona virüs salgını dünya genelinde etkisini arttırırken, aşı üreticileri çalışmalarına devam ediyor. Hindistan’ın ileri gelen Tıbbi Danışmanlarından Prof. Vinod K. Paul yaptığı açıklamada, ABD merkezli ilaç firması Pfizer ve ortağı BioNTech’in geliştirdiği korona virüs (Covid-19) aşısının İngiltere tarafından onaylanmasının ardından, Hindistan’dan da aşının acil kullanımı için onay istediğini duyurdu.

Paul, “Pfizer’in ülkemizde acil durum isteğini iyi karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. Hindistan’da ilaç ruhsatlandırılmasının 90 güne kadar sürebildiğini fakat Pfizer’in aşısının daha çabuk onaylanabileceğini belirten Prof. Paul, “Umarım geç olmadan karar verilir” dedi.

Hindistan Sağlık Bakanlığı ise Pfizer’in onay isteği hakkında bir açıklama yapmadı.
Hindistan, aralarında AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen potansiyel aşının da bulunduğu bölgesel testlere tabi tutulan 5 aşının Covid-19’a karşı etkili olmasını umuyor.

Öte yandan İngiltere’de Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşının onaylanmasının ardından İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülke genelinde aşılamanın Salı günü başlayacağını duyurdu. Pfizer ve BioNtech, ayrıca Covid-19 aşısının şartlı piyasa onayı için Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) başvurmuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • ............. 3 yıl önce Şikayet Et
    gayettabi,HİNDİSTANI DENEK YAPACAKLAR....................HİNDİSTANDA DA,BEDAVA OLMALI ,,tesleri hala bitmemiş BU AŞI............gayettabi,HİNDİSTANI DENEK YAPACAKLAR....................HİNDİSTANDA DA,BEDAVA OLMALI ,,tesleri hala bitmemiş BU AŞI...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı