İranlı nükleer bilimci Fahrizade ölüm şekli açıklandı: Yapay zeka!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, suikasta kurban giden nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin, olay sırasında 11 korumasının bulunmasına rağmen beline isabet eden kurşunların omurgasını parçalaması sonucu yaşamını kaybettiğini bildirdi. Film ve dizilerde seyrettiğimiz yapay zeka kullanarak öldürme şekli ise İran'ın gündeminde. İddiaya göre Fahrizade'nin ölümünde yapay zeka kullanıldı.

GİRİŞ 07.12.2020 03:15 GÜNCELLEME 07.12.2020 13:53
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Tahran Üniversitesinde düzenlenen bir törende konuşan Fedevi, Fahrizade suikastına dair yeni detaylar açıkladı.

 

 

Suikastın, yol kenarına bırakılan bir kamyonete yerleştirilen ve elektronik sistemler kullanılarak uzaktan kontrol edilen otomatik silahla gerçekleştirildiğini belirten Fedevi, olay yerinde hiçbir saldırganın bulunmadığını aktardı.

 

 

Fedevi, Fahrizade'nin yanında 11 korumasının bulunduğunu, olay mahalline 10-15 metre uzaklıktaki kamyonete monte edilmiş otomatik silahtan açılan ateşin bel bölgesine isabet ederek omurgasını parçalaması sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Fedevi, açılan ateş sonrası otomatik silahın imha edilmesi için kamyonetin patlatıldığını da söyledi.

''YAPAY ZEKA KULLANAN AKILLI BİR UYDU...''

Olayı çözmek için patlamadan sonra otomatik silahtan geriye kalan parçalardan silahın elektronik devrelerini ve uydu sistemlerini incelediklerini söyleyen Fedevi, "Olay yerinde hiç kimse yoktu. Kamyonete yerleştirilen otomatik silahtan toplamda 13 kurşun sıkıldı. Geriye kalan kurşunlar korumalar tarafından sıkıldı. Kamyonete yerleştirilen otomatik silah, ayrıca Fahrizade'nin yüzüne zum yapan ve yapay zeka kullanan akıllı bir uydu sistemiyle donatılmıştı." ifadelerini kullandı.

Fedevi, Fahrizade'nin vücuduna kaç kurşun isabet ettiğine dair bilgi paylaşmadı.

İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden Fahrizade, 27 Kasım Cuma günü, Tahran eyaletinin Demavend ilçesine bağlı Abserd bölgesinde aracına düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, çarşamba günü yaptığı açıklamada Fahrizade'ye yönelik suikastla bağlantılı şahısların tespit edildiğini ve soruşturmanın sonuçlanması halinde gerekli adımları atacaklarını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • Herşey mümkün 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman birden fazla suikast sistemi kurulmuş olma ihtimali var. Birden fazla olası geçiş noktalarında pusuya yatmış, yüz tanıma sistemlerinden biri yakalar takip başlar en müsait anda vurur.
    Cevapla
  • ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    hani 12 saldırgan vardı, korumaları etkisiz hale getirip hatta garanti olsun diye yanına gelip kafasına sıkmıştır.. anlatılanlar hiç tutmuyor birbirini..
    Cevapla
  • Argıthanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi anladık araca sıktınızda niye patlatıyorsunuz onu patlatan hainin ta kendisi işte da otomatik silah ve sadece 13 mermiyi otomatik olarak kullanmış daha nediye patlatıyonuzki nedeni ortada patlatılarak orda teknoloji bırakmamak.
    Cevapla
  • Necmettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef,İran mühim adamlarını korumaktan aciz. Eskiden Türkiye de öyle idi. Bizden zattiklerimizi temizleyince...durumumuz çok değişti. İran'ın da da içinde çok hainler var. Gerçi Iran rejimi eskiden beri ;Hz.Ömer (ra) ın sedanı imparatorluğunu dağıtıp, kisra'nin saltanatını bitirdiği, tarihden beri,Şia 'larda müthiş bir Ehl-i sünnet düşmanlığı var,devanda edecek.Ebu Bekir, Ömer, Osman(ra)lara lanet okumadan namaza durmayacak kadar sapık bir millet. Yemendeki Zeydiler farklı tabi.
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    öyleyse otomatik silah da gökten zembille inmiş oraya
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Utanmasalar öyle dicekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!