Rusya'dan Türkiye'ye S-400 ve S-500 mesajı

Rus devlet savunma sanayii şirketi Başkanı (ROSTEC) Sergey Çemezov, Rusya'nın Türkiye'ye S-400 sevkiyatına ilişkin ilk anlaşmayı tamamıyla yerine getirdiğini, ikinci anlaşmanın Türkiye'nin kararına bağlı olduğunu ifade etti. Çemezov ayrıca, ellerinde S-400 füze savunma sistemlerinin yer aldığı ülkeler de dahil olmak üzere, bir dizi ülkenin yeni S-500 sistemlerini satın almakla ilgilendiğini söyledi.

Rusya'dan Türkiye'ye S-400 ve S-500 mesajı
Rusya'dan Türkiye'ye S-400 ve S-500 mesajı
GİRİŞ 07.12.2020 12:37 GÜNCELLEME 07.12.2020 12:40
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Gazetecilere konuşan ROSTEC Başkanı Sergey Çemezov, Türkiye'ye S-400 sevkiyatına ilişkin anlaşmanın tamamen kapandığını söyledi.

 

Çemezov, "Sistemin tüm unsurları Türkiye'ye gönderildi, Rusya da kendi adına tüm ödemeyi aldı. İkinci anlaşmanın yerine getirilmesi Türkiye'nin kararına bağlı" ifadelerini kullandı.

Çemezov ayrıca "Şu an top Türkiye tarafında, partnerlerimizin kararlarını bekliyoruz. Rosoboroneksport Türk tarafıyla sürekli temas halinde ve daha fazla işbirliği gerçekleştirilmesi konusunu görüşüyor. Aynı zamanda unsurların üretim olasılığını, orada neler üretilebileceğini görüşüyoruz" dedi.

 

S-400'ün çok karmaşık bir teçhizat olduğunu, üretimine sıfırdan başlanmasının gerçekçi olmadığını belirten Çemezov, Rusya ile Türkiye arasında askeri-teknik ve diğer alanlarda işbirliği olasılıklarının bulunduğunu kaydetti.

Çemezov, S-400 anlaşmasının bir NATO ülkesinde gerçekleştirilmesi bakımından eşsiz bir anlaşma olduğunu da ekledi.

Çemezov, "Türk partnerlerimizle başka teçhizatlar üzerine de konuşuyoruz, olasılıklar mevcut" dedi.

S-500 AÇIKLAMASI

Çemezov ayrıca ellerinde S-400 füze savunma sistemlerinin yer aldığı ülkeler de dahil olmak üzere, bir dizi ülkenin yeni S-500 sistemlerini satın almakla ilgilendiğini söyledi. Gazetecilere konuşan Çemezov, S-500'lerle ilgili "Yurtdışından alıcılar sistemlerle ilgileniyor, ancak bunların kim olduğunu söylemeyeceğim. Aralarında bizden S-400 satın alanlar da var" ifadelerini kullandı.

S-400 şu anda Çin ve Türkiye'nin elinde bulunuyor. Bunun yanı sıra Hindistan'la da sistemlerin sevkiyatı için anlaşma imzalandı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruçko, ordunun ilk S-500'leri 2021'de almayı planladığını, seri sevkiyatın ise 2025'te başlayacağını ifade etmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 123
  • ivaz paşa 3 yıl önce Şikayet Et
    füler baya pahalı hacı putin biraz indirn fiayatları
    Cevapla
  • deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    batı ve abdnin olduğu her yerde kan akıyor emperyalistlere karşı rusya,türkiye elele
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan dost, rustan post olmaz, ay yok tersi miydi :D her neyse iki şekilde de söz doğru.
    Cevapla
  • anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    herşeyden evvel bu dolar illetinden kurtulmamız lazım
    Cevapla
  • TURANCI 3 yıl önce Şikayet Et
    Yatirimlara inat 1 s400 1 tanede s500 acil alalım el mi yaman bey mi yaman
    Cevapla
  • AHMET ÖZTÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    MAZOTÇİ O garip yaptırım demek istemiş. klavyedeki p tuşunun azizliğine uğramış.
    Cevapla
  • mazotçi 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD bize yatırım yaptı sanıyor garibim :) Yatırım değil o yaptırım yaptırım. Kemal Sunal gibi bir acılı daha bir acılı daha :) bu ne bilader. Ejderha gibi alev atarız bir yerimizden
    Cevapla
  • Ziya 3 yıl önce Şikayet Et
    Marketten domates mi alıyorsun
    Cevapla
  • Ziya 3 yıl önce Şikayet Et
    Marketten domates mi alıyorsun
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin i anlamayan bir ÜLKE Rusya. Sonunda bir yas ile kendini emniyete aldırdılar. Türkiye ile eski kremlin kafası dışına çıkıp ilişki geliştirmek zorundalar. 1_ Rusya Türkiye ile tekrar süper güç olur. Stratejisini yeniler. Aİ, hipersonik, UAV, Elektromagnetik atış sistemleri, Derinlikte hava-kara-uzayı içeren vuruş yeteneği (F35 in yeteneklerine denk nükleer uçak ve denizaltı), 2_ Türkiye kabiliyeti var ancak güvenecek partneri yok. Rusya da aynı. İki yalnız ülke BİR HAMAMA girmek zorunda... Yumruk olmak zorunda.. ÇİN RUSYA nın sorunu, maalesef görmezden gelemez. Toprak ve su talepleri başladı bile...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı