Venedik'te yine su baskını: Milyar dolarlık proje işe yaramadı

Yoğun yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle İtalya'nın Venedik kenti yine su altında kaldı. Kenti su baskınlarından korumak için tasarlanan bariyer sistemiyse hesap hatası nedeniyle vaktinde devreye sokulamadı.

Venedik'te yine su baskını: Milyar dolarlık proje işe yaramadı
Venedik'te yine su baskını: Milyar dolarlık proje işe yaramadı
GİRİŞ 09.12.2020 22:15 GÜNCELLEME 09.12.2020 22:15

Su seviyesi bir kez daha yükseldi. San Marco meydanı yine suyla doldu. İtalya'nın Venedik kenti yine su baskınıyla mücadele ediyor.

Yoğun yağış tahmin edilenden daha güçlü olup rüzgarla birleşince ortaya bu manzara çıktı. Sokaklar ve dükkanlar su altında kaldı.

Üstelik kenti selden korumak için yapılan bariyer sistemi hesap hatası ve meterolojik tahminlerin tutturulamaması nedeniyle çalıştırılmadı. Bu sistem su seviyesinin 1,38 metreyi aşması halinde devreye girmek üzere tasarlanmıştı.

Son su baskınında su seviyesinin en fazla 1,25 metreye çıkacağı öngörülüyordu ancak bu tahmin yanlış çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle su seviyesi 1,38 metreyi aştı. Sistemin devreye sokulmasında geç kalındı.

Kenti su baskınlarından korumak için tasarlanan milyar dolarlık proje temmuz ayında başarıyla test edilmişti. 78 şişme bariyerden oluşan sistemle kentin 3 metreye kadar olan dalgalardan korunması hedefleniyor.

Venedik 2019'un kasım ayında son 50 yılın en büyük su baskınıyla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Su seviyesi 187 santimetreye çıkmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!