Resulayn'da PKK/YPG'den bomba yüklü araçla saldırı; ölü ve yaralılar var

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Resulayn kentinde, PKK/YPG’li teröristlerce Suriye Milli Ordusu üyelerinin kontrol noktasına bomba yüklü araçlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu belirtiliyor.

Resulayn'da PKK/YPG'den bomba yüklü araçla saldırı; ölü ve yaralılar var
Resulayn'da PKK/YPG'den bomba yüklü araçla saldırı; ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 10.12.2020 17:13 GÜNCELLEME 10.12.2020 18:00

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Resulaynkentinde, PKK/YPG’li teröristlerce Suriye Milli Ordusu üyelerinin kontrol noktasına bomba yüklü araçlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu belirtiliyor.

 

 

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan, Suriye'nin Resulayn ilçe kırsalında, öğle saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Suriye Milli Ordusu birliklerinin bulunduğu kontrol noktasına yönelik düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler olduğu belirtilirken, yaralananlar ise Resulayn Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Yerel güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

4 ŞEHİT 8 YARALI

 

Saldırıda, 2 jandarma ve 2 yerel kolluk görevlisi şehit oldu, 8 kişi ise yaralandı. Resulayn'daki saldırıyla ilgili Şanlıurfa Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı. Bombalı araç saldırısı sonucu, 2 jandarma personeli ile 2 yerel kolluk görevlisinin şehit olduğu, 6 jandarma personeli ile 2 yerel kolluk görevlisinin de yaralandığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"10.12.2020 tarihinde, saat 15.30 sıralarında Barış Pınarı bölgesinde bulunan Resulayn’daki bir yol kontrol noktasında, PKK/YPG’li teröristlerce bombalı aracın patlatılması sonucu; 2 jandarma personelimiz ile 2 yerel kolluk görevlisi şehit olmuş, 6 jandarma personelimiz ile 2 yerel kolluk görevlisi de yaralanmıştır. Genel sağlık durumları iyi olan yaralılarımız Resulayn Hastanesi ile Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış olup, Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanmıştır. Terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması