Libya'da Rusya ve darbeci Hafter güçleri harekete geçti

Libya ordusu, darbeci Hafter güçlerinin, Sirte, Cufra ve güney bölgesine askeri yığınak yaptığını, diğer taraftan da Rusya'ya ait bir askeri kargo uçağının bu sabah Sirte'deki askeri Gırdabiyye Hava Üssü'ne indiğini açıkladı.

Libya'da Rusya ve darbeci Hafter güçleri harekete geçti
Libya'da Rusya ve darbeci Hafter güçleri harekete geçti
GİRİŞ 13.12.2020 02:59 GÜNCELLEME 13.12.2020 03:08
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü Abdulhadi Dırah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'ya ait bir askeri kargo uçağının bu sabah Sirte'deki askeri Gırdabiyye Hava Üssü'ne iniş yaptığını söyledi.

SİLAHLI KONVOY ÜLKENİN GÜNEYİNE İNTİKAL ETTİ

Dırah, orduya bağlı güçlerin ayrıca, 23 silahlı aracın yanı sıra cephane yüklü iki kamyondan oluşan konvoyun Cufra'dan ülkenin güneyine intikal ettiğinin belirlendiğini aktardı.

Sözcü Dırah, tüm bu sevkiyatın, Hafter güçlerinin ülkede istikrar değil, Hafter'in ülkenin başına geçmesi için savaş istediğini ortaya koyduğunu ifade etti.

HAFTER SİLAH VE PARALI ASKER YIĞMAYA DEVAM EDİYOR

Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü Dırah, 9 Kasım'da yaptığı açıklamada da Hafter güçlerinin bölgeye silah ve paralı asker sevkiyatının sürdüğünü söylemişti.

Dırah, silah taşıyan bir askeri kargo uçağının, Sirte kentine bağlı Gırdabiyye Hava Üssü'ne indiğini belirtmişti.

11 ARAÇLIK KONVOYLA SURİYELİ PARALI ASKER SEVKİYATI

Sözcü Dırah ayrıca, ülkenin doğusundan Cufra kentine de 11 araçlık konvoyla Suriyeli paralı asker sevkiyatı yapıldığını kaydetmişti.

Libya'nın orta-kuzey kesimindeki Sirte kenti ve orta kesiminde kalan Cufra bölgesi, Birleşmiş Milletler nezdinde meşru hükümete bağlı ordu birlikleri ile darbeci Hafter güçlerinin askeri temas noktası durumunda.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee bir karabağ zaferide burada silahla kazanılacak anlaşılan başka türlü anlaMayacaklar.
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepisi gebermeye gelmiş .
    Cevapla
  • ALİ AK 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanatim odur ki, Eski osmanlı eyaleti olan Libyayı Rusya ile paylaştık. İnşallah öyle olur da emperyalistleri Libyada kan dökmekten sömürmekten kurtarırız. Bölgemizde Rusya ile dost ilişkiler çok büyük avantajımızadır.
    Cevapla
  • niyazi 3 yıl önce Şikayet Et
    allah allah gavurdan ne zaman dostluk gördük bundan sonra olsun farkındaysanız çoğu yerde ruslar karşımızda engel abd artıkeski gücünü kaybediyor biz dahada güçlenebilirsek ozaman esas bizim hakkımız olanı kimsenin insaf ve vicdanına bakmadan alabiliriz yoksa rusu dost görmek ahmaklığın danıskasıdır
    Cevapla
  • orhan01 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya dost öyle mii... yazik senin basiretine ve aklina..Rusya müsluman dunyanin en buyuk başbelalarindan birisidir bunu kafana iyi yaz..
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadan dost olmaz. DİKKAt!!! Rusya da emperyalist bir güçtür, ne işi var ta Libya da...
    Cevapla
  • Keleş 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısıra güveniyorlar açık ve net.Ama bunları mısırda kurtaramayacak
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Birakalim Rusya da Libyaya yerlessin niye mi TC ye karsi bütün AB ve Orta dogu karsi cikiyor ve ABD devletleri de kenarda bekleyelim baklim kim ne yapiyor görürürüz ve ona göre davraniriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır