Rusya'dan iddialı açıklama: Kovid-19 aşımız 2 yıl koruma sağlıyor

Rusya'nın Kovid-19 aşısı olan "Sputnik V"nin geliştirildiği Gamaleya Araştırma Merkezi'nin Başkanı Aleksandr Gintsburg, Rus aşısının tam 2 yıl koruma sağladığını açıkladı. Gintsburg ayrıca, Pfizer/BioNTech ortaklığında geliştirilen aşının ise, sadece 5 ay koruma sağladığını öne sürdü.

Rusya'dan iddialı açıklama: Kovid-19 aşımız 2 yıl koruma sağlıyor
Rusya'dan iddialı açıklama: Kovid-19 aşımız 2 yıl koruma sağlıyor
GİRİŞ 13.12.2020 07:25 GÜNCELLEME 13.12.2020 08:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gazeteci Vladimir Solovyev'in sunduğu "Soloviev Live" programına katılan Aleksandr Gintsburg, "Artık sadece deneysel verilere ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim. Sputnik V aşısı, Ebola aşısının geliştirildiği platform üzerinde geliştirildi ve bu aşının en az iki yıl, belki de daha fazla koruma sağladığını kanıtlayan deneysel veriler var. Pfizer aşısının ne kadar süre koruyacağını söylemek zor, ancak bu tür ilaçların genel etki mekanizmasına dayanarak,  4 veya en fazla 5 ayı geçmeyeceğini söylemek mümkün. Ancak yine de bunun deneysel olarak doğrulanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının güvenlik ve etkinlik açısından diğer tüm Kovid-19 aşılarından üstün olduğunu iddia eden Gintsburg, şunları söyledi: "Sputnik V aşısının güvenliği ve etkililiğine dair kanıt altyapısı diğer tüm aşıların üzerinde, zira diğer aşıların geliştirilmesi ile ilgili uzun geçmişe sahip teknoloji birikimi yok."

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 10
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    gidin lan yeter artık milletin kafasını iyi karıştırdınız. dünyanın en kötü virüsü belli zaten oda insanın ta kendisi...
    Cevapla
  • Dikduranlar 3 yıl önce Şikayet Et
    nerden bildin denedinmi?
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu rusların herşeyi yalan. Bunların aşısına güvenip kimse olmaz zaten..
    Cevapla
  • Hasanlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Varsayalım ki doğru, nicin rusyada halan vaka sayısı artıyor? Niye kendi insansınıza yapıp vatandaşlarınızı kurtarmiyorsunuz
    Cevapla
  • Vatandaş 27 3 yıl önce Şikayet Et
    2yil geçmeden nasıl tespit ettiniz hayırdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor