BM Genel Sekreteri Guterres’ten iklim için OHAL çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres küresel ısınma nedeniyle bütün ülkelere iklim olağanüstü hali (OHAL) ilan etmeleri çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Guterres’ten iklim için OHAL çağrısı
BM Genel Sekreteri Guterres’ten iklim için OHAL çağrısı
GİRİŞ 13.12.2020 12:05 GÜNCELLEME 13.12.2020 17:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres küresel ısınmaya konusunda yeni gelişmeleri paylaşarak, dünya genelinde iklim olağanüstü hali ilan edilmesi çağrısında bulundu. 

 

 

BM GENEL SEKRETERİ'NDEN OHAL ÇAĞRISI

"OHAL karbon seviyesi nötr olana kadar devam etmeli" diyerek, dünya çapındaki tüm liderlere seslenen Guterres, "Karbondioksit seviyeleri rekor seviyede. Sanayi devrimi öncesine göre 1.2 derece daha sıcak. Bu gidişatı değiştirmezsek, yaşadığımız yüzyılda 3 dereceden fazla sıcaklık seviyesine ulaşabiliriz" dedi. Guterres, son gelişmeler kapsamında uyarıda bulunarak, "Dramatik bir durumla karşı karşıya olduğumuzu hala inkar edebilecek kimse var mı" diye sordu.

 

 

Bazı ülkelerin riskleri gördüklerini vurgulayan Guterres, yaklaşık 38 ülkenin iklim OHAL’i ilan ettiğini söyledi. Guterres, diğer tüm ülkelerin aynı şey yapmaları gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin, abd ve ab karbon salimına dikkat etsin 2 veya 3 seneye hersey normalleşir. Diger ülkelerin bu işte dahli yok.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın başına küreci seçildi, herif koltuğa oturmadan bütün küreciler azıttı. Dünya'ya ahkam keser oldular şimdiden. Hele bir durun, azmanınız iş başı yapsın da öyle kudurun yahu.
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    para para para sonuçta herşey bitecek...
    Cevapla
  • Attila 3 yıl önce Şikayet Et
    Karbon salınımı en fazla olan ülke tahmin edin kim? Tabi ki de Çin. Dünya'nın anasını ağlattılar ve hâlâ ağlatmaya devam ediyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı