İnsan DNA'sındaki 5 genin koronavirüs ile bağlantısı ortaya çıktı

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, insan DNA'sında bulunan beş genin Kovid-19'u şiddetli geçirmeyle bağlantısı olduğu açıklandı. 2 bin 700 Kovid-19 hastasının DNA'sı incelenerek yapılan araştırmada, bu beş genin antiviral bağışıklık ve akciğer iltihabı gibi süreçlerin en önemli sebebi olduğu belirtildi. Bu genlerin, IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 ve CCR2 olarak adlandırılan genler olduğu belirtildi.

İnsan DNA'sındaki 5 genin koronavirüs ile bağlantısı ortaya çıktı
İnsan DNA'sındaki 5 genin koronavirüs ile bağlantısı ortaya çıktı
GİRİŞ 14.12.2020 12:27 GÜNCELLEME 14.12.2020 12:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bilim dünyasında koronavirüs ailesiyle ile ilgili araştırmalar tüm hızıyla sürüyor. Bilim insanları, Kovid-19'a yakalanma riski taşıyan kişileri tedavi edecek ilaçlar üzerine çalışırken, DNA'da bulunan beş anahtar genin şiddetli geçirilen Kovid-19 ile bağlantılı olduğunu belirtti.

 

2 BİN 700 KİŞİ İNCELENDİ

Edinburg Üniversitesi tarafından İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, 208 yoğun bakım ünitesindeki 2 bin 700 Kovid-19 hastası incelendi. Hastaların DNA'sını inceleyen ekip, beş genin antiviral bağışıklık ve akciğer iltihabı gibi süreçlerin en önemli sebebi olduğunu açıkladı.

 

Araştırmanın eşbaşkanlığını yapan Edinburgh Üniversitesi'nde kritik bakım tıbbında akademik bir danışman olan Kenneth Baillie, "Sonuçlarımız, hangi ilaçların klinik testler için listenin en üstünde olması gerektiğini hemen vurguluyor" dedi.

BU GENLERE UYGULANACAK TEDAVİ VİRÜSÜ ENGELLEYEBİLİR

Baillie, "IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 ve CCR2 olarak adlandırılan genler, neden bazı insanların Kovid-19 olup bazılarının olmadığını kısmen açıklıyor" ifadelerini kullanırken, Nature dergisinde yayınlanan bulgulara göre, tespit edilen belirli genlere uygulanacak potansiyel ilaç tedavilerinin virüsü engelleyebileceği belirtildi.

GENİN AKTİVİTESİNDEKİ ARTIŞ KOVİD-19'A KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

Kenneth Baillie, "Kovid-19'u genler yardımıyla engelleyebilmemiz sağlayacak ilaçlar arasında en fazla potansiyele sahip olanlar, Eli Lilly tarafından da geliştirilen artrit ilacı baricitinib'i içeren Jak inhibitörleri adı verilen bir anti-inflamatuar ilaç sınıfıdır" şeklinde konuşurken, Baillie'nin ekibi ayrıca, INFAR2 geninin aktivitesindeki artışın, Kovid-19'a karşı koruma sağlayabileceğini, çünkü muhtemelen interferon ile tedavinin etkisini taklit edeceğini belirtti.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 6
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaparsınız bir aşı hatta mevcut aşılarda zaten bu var. Verirsiniz millete tamam işte. 50 sene sonra bu dna yapıları sıkıntılı dersiniz kendi dna diziliminize ait insan bile yaparsınız.
    Cevapla
  • 543 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bilgileri sağlık bakanlığı yetkililerine iletin nerden haberleri olsun binlerce sayısız haber var bunları iletinki sağlık bakanlığına alternatik değişik üretken tedaviler bulup geliştirsinler
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu genlerin IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 ve CCR2 gibi isimleri yok. bunlar insan vücudunu çözdüğünü sanan insanoğlunun basitçe verdiği isimler, insan vücudunu anlamaya bilim yetmez, olağanüstü bir varlıktır insan
    Cevapla
  • Pozitif vaka 3 yıl önce Şikayet Et
    Ordinaryüs profesör doktor Ahmet klavye başında harcanıyorsunuz
    Cevapla
  • somers 3 yıl önce Şikayet Et
    he he tek senin kafada olsa dünya bir gram bilim ilim ilerleyemezdi...
    Cevapla
  • Ahmet Konuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir aileden 5 kişinin genciyle yaşlısıyla ölümünüde açıklıyor Avrupa lı ırkı daha çok etkilediğide bir gerçek Asya da Afrika da virüs çok etkili olmadı Asya ile Avrupa ortasındaki Türkiye dede salgın Avrupa ya göre orta seviyede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü