Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan ABD'ye yaptırım mesajı

ABD'nin açıkladığı CAATSA kapsamında Türkiye'ye yaptırım uygulama kararına yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Müstafi Tümamiral ve Bahçeşehir Üniversitesi DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaycı, ABD yaptırımlarının Türkiye'nin savunma sanayii alanında daha güçlenmesine sebep olacağına işaret etti.

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan ABD'ye yaptırım mesajı
Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan ABD'ye yaptırım mesajı
GİRİŞ 15.12.2020 00:15 GÜNCELLEME 15.12.2020 00:15
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı haksız yaptırım kararına ilişkin tepkiler artarak gelmeye devam ediyor. Washington'un yaptırım kararına Müstafi Tümamiral ve Bahçeşehir Üniversitesi DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı da tepki gösterdi.

Yaycı, ABD'nin CAATSA kapsamında uygulama kararı aldığı yaptırımların Türk Savunma Sanayii'ni daha da güçlendireceğini açıkladı.

"İTİCİ ROKET ETKİSİ YARATACAK" 

Müstafi Tümamiral Yaycı, yaptırımların Türkiye'nin savunma sanayisini güçlendirerek daha da gelişmesine yardımcı olacağını ifade etti. Özellikle Türkiye'nin artık kendi kendine yeterlilik açısından önemli bir noktada olduğuna değinen Yaycı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yaptırımlar bir ambargo niteliğindedir. Her ambargo, Türk Milleti'ni daha da güçlü kılmıştır. Türk savunma sanayiinde bir itici roket etkisi yaratıp, daima geliştirmiştir. Türk savunma sanayiisi güçlüdür. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de her zaman olduğu gibi stok seviyeleri yeterli düzeydedir. Planlamalar yıllar öncesinden yapılır, bugünler öngörülebilir bir durumdur. Halkımız endişeye kapılmamalıdır."

"MİLLİ GURURUMUZ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR"

Yaycı ayrıca yaptırım ve ambargoların altında ezilmeyeceğini söylerken Türkiye'nin gurur ve onurunun her şeyin üzerinde olduğunu ifade etti:

"Her şer de bir hayr vardır; yaptırımlar ve ambargolar, milli savunma sanayiimizi geliştirmemiz konusunda bir fırsattır. İstikbalde, Türk savunma sanayii başarılı bir şekilde ileri noktalara ulaşacaktır.Milli gurur ve onurumuz, her şeyin üzerindedir. Türk'ün gururu ve onuru, yaptırımlarla ezilebilecek kadar zayıf değildir. Bunu tüm Dünya tarih boyunca bilmiştir ve bilecektir.Türkiye, bu durumdan mutlaka ders çıkaracak ve ittifak alternatiflerini artıracaktır."

YORUMLAR 28
  • Faktas 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıra S-500 almaya geldi bunu sen istedin zalim
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Şuan tsk nın %80 ihtiyaçları yerli sanayii ile hallediliyor ya %20 lerde olsaydı geçmişte olduğu gibi tsk zor durumda kalabilirdi. Şimdi etkilenmiyor desek yeridir
    Cevapla
  • Baston 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar herşey güzel de böyle kritik dönemlerden geçerken halk çok büyük sıkıntı yaşar.Bu nedenle sadece hükümete iş düşmüyor.Halkın sabrı belirleyecek.Ya diz çökeceğiz yada üst seviyeye çıkacağız.Rusya ya da güvenemiyorum.Dengeleri iyi kurmak lazım.inşallah alnımızın akıyla çıkacağız.
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Menfaatci gurursuz onursuz güruh inşallah samana patatese soğana degistikleri gibi ülkeyi de değişmezler
    Cevapla
  • Mahir Ayrancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptırım bizi dışa bağımlı olmamamız konusunda daha bilinçli ve kararlı hale getirecektir. Her şerde bir hayır vardır.
    Cevapla
  • Mehmet yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil terörist amerika emperyalist kefereler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun