Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı savaş jeti hamlesi! Fransa ile anlaştılar

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile restleşen Yunanistan'dan bir hamle geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile yaşanan gerilimden dolayı Fransa'dan 18 Rafale savaş jeti alacaklarını duyurdu.

Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı savaş jeti hamlesi! Fransa ile anlaştılar
Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı savaş jeti hamlesi! Fransa ile anlaştılar
GİRİŞ 16.12.2020 08:21 GÜNCELLEME 16.12.2020 10:04
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip olan Türkiye ile gerilim yaşayan Yunanistan, Fransa'dan destek almaya başladı. Doğu Akdeniz'de yaşanan krizde askeri gücü ve donanması Türkiye'ye karşı daha kuvvetsiz olan Yunanistan, siyasi olarak destek aldığı Fransa ile bir anlaşma imzaladı.

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa ile bir anlaşma imzalayacağını açıklayarak 18 adet Dassault marka Rafale savaş uçakları satın alacaklarını duyurdu. Bölgede tansiyonun yükseldiğine dikkat çeken Miçotakis, "Birkaç gün içinde 18 Rafale tipi savaş jetinin alımı için Fransa ile Atina'da imza atacağız" dedi.

Savaş jetlerinin 2021'de teslim edileceği belirtildi. Miçotakis, yeni fırkateyn, drone ve yenilenmiş F-16 satın almak istediklerini de duyurdu.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • 1071 KIZILELMA 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanın açlıktan ağzı kokuyor...vatanını sülalesini satan yunan o uçakları asla alamaz...almış gibi gösterilip fransızları yunan ordusuna katmak maksat !!!
    Cevapla
  • M.i. 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen el aklıyla yaşayan nankör bir milletsin yunanlar fransa AB ABD Kimse senin için Türkiyeyi karşısına almaz çünkü geliri fazla veren yada yer üstü yer altı kaynakları bol bir ülke değilsin ancak seni bize kalkan kullanıp en azından Türkiyeyi seninle oyalayalım isterler Akdenize doğru kovaladığımızda nerdelerdi seni kurtanmadılar kıbrıs harekatında nerdelerdi seni kurtarmadılar Akıllı olsan Türkiye ile iyi komşuluk kurar ekonomik stretejik anlaşmalara imza atarak kazan kazan adil kaynak paylaşımı ile daha güçlü daha güvende olursun ağabeylerin gelene kadar sana biz bir akşam ansızın gelebiliriz
    Cevapla
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce aç karnınızı doyurun. Savaş jeti neyinize sizin. İstersek 1 saat içinde Atina. Bizim olur.
    Cevapla
  • Viron 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç kalirsan gel seni doyuralim
    Cevapla
  • CABBAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Rafela uçaklar 2025 yılında Fransız ordu envanterinden çıkartılacak,mal Yunan bile bile bu uçakları Türkiye korkusundan alıyor.Esas mesele karşılığında ne verecek????Acından ölüyor yunan halkı,euro burda para ediyor Avrupa'da asgari ücretli hesabı....
    Cevapla
  • lubkam fusuy 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız korkutarak silah satar, olay biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar