Foreign Policy: CHP iktidar olursa Türkiye ile aramız daha iyi olur

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Washington-Ankara ilişkilerini değerlendiren bir yazı paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrasının tasarlandığı yazıda, "Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'nin başını çektiği bir hükümetin ABD'ye ve AB'ye karşı daha az düşmanca davranacağını ummak için kesinlikle bir neden var" ifadeleri kullanıldı.

Foreign Policy: CHP iktidar olursa Türkiye ile aramız daha iyi olur
Foreign Policy: CHP iktidar olursa Türkiye ile aramız daha iyi olur
GİRİŞ 16.12.2020 11:50 GÜNCELLEME 17.12.2020 08:04
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Amerikan Foreign Policy dergisi, haddini aşan bir yazı yayınladı. Türkiye'de CHP iktidarının nasıl olacağına dair tahminlerin yürütüldüğü yazıda, iki ülke ilişkiler için "ağır çekim tren enkazına benziyor" benzetmesi yapıldı. Joe Biden için yeni zorluğun "Türkiye'nin ABD'nin çıkarlarına verebileceği zararı en aza indirmek" olacağı belirtildi.

 

"ABD ve Türkiye karşıt amaçlarla çalışmaya devam edecek" denilen yazıda, bu durumun iki ülke arasında daha fazla krize yol açacağı savunuldu.

"GERÇEK İŞBİRLİĞİ ERDOĞAN'DAN SONRA MÜMKÜN"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrasının tasarlanmaya kalkışıldığı yazıda, CHP iktidarı hayalleri kurulurken, şöyle denildi:

"Washington'ın Erdoğan'a karşı artan hayal kırıklığı göz önüne alındığında, bazıları Türkiye ile gerçek iş birliğinin ancak Erdoğan'dan sonra mümkün olacağı sonucuna vardı. Ana muhalefet partisi CHP'nin başını çektiği bir hükümetin ABD'ye ve AB'ye karşı daha az düşmanca davranacağını ummak için kesinlikle bir neden var. Böylesi bir hükümet, Mısır gibi komşularla uzlaşmaya daha istekli olabilir."

YORUMLAR 140
  • parkın sahibi 3 yıl önce Şikayet Et
    elin gavuru da biliyor kim hain kim memleketini satar. umutları chp uyanın millet.
    Cevapla
  • İzmirli Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    terbiyesiz ve ahlaksız amerikalı. zalim ve cühela amerikalı ve batılı. Bunca senedir benim ülkemde darbe yaptırıp Güzel Türkiye'mizin kanını emmeye alıştınız. Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes'in asılmasına sebep oldunuz. Benim vatanımı nerdeyse 100 yıldır mahvettiniz. Hala chp gelsin falan filan diye aynı hülyalara dalıyorsunuz. Ama Bu Millet kadirşinas ve vefakardır. Milletin adamı Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ Recep Tayyip ERDOĞAN ve onun gibi dava adamlarını asla yalnız bırakmayacaktır. Cumhur İttifakı var ve devam edecektir inşaallah. '' El hakku ya'lu vela yu'la ( Hak daima üstün ve galibtir. )
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü chp=yalaka,vatan haini,terörist.......her noktaya bir sıfat ekleyebilirsiniZ.
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cünki Amerika CHP'ye ne derse eyvallah diyecegini cok iyi biliyorlarda ondan
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    cok iyiyse alin sizin olsun partiyi amerikada kurup hizmetlerine orada devam etsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Yıldızların altında tarihi yolculuk