Lindsey Graham kırmızı çizgiyi çekti: Biden'ın en felaket kararı olur!

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Joe Biden yönetiminin İran ile nükleer anlaşmaya geri dönmesinin 'Orta Doğu'nun istikrarı için Biden yönetiminin alacağı en felaket karar olabileceği' uyarısında bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Biden'a mesaj vererek 'İran durdurulmadığı takdirde küresel bir haydut olacak' demişti.

Lindsey Graham kırmızı çizgiyi çekti: Biden'ın en felaket kararı olur!
Lindsey Graham kırmızı çizgiyi çekti: Biden'ın en felaket kararı olur!
GİRİŞ 16.12.2020 21:45 GÜNCELLEME 16.12.2020 21:59
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Graham, Twitter hesabından, Trump döneminde çıkılan ve "İran'ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (JCPOA)" olarak bilinen nükleer anlaşmaya Joe Biden yönetiminin geri dönme planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bu anlaşmaya dönülmesine ilişkin bir tasarının yakın zamanda Senatoda oylanması için bir girişim olduğunu aktaran Graham, "Bu anlaşmaya geri dönmek, Orta Doğu'nun istikrarı için Biden yönetiminin alacağı en felaket karar olabilir. Senato bunu destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin bir karara varmalı." görüşünü paylaştı. 

 

 

Jerusalem Post bombayı patlattı! Joe Biden'a çok konuşulacak Türkiye çağrısı

- GRAHAM PARİS İKLİM ANLAŞMASI KONUSUNDA DA UYARDI 

Graham, Senatonun Biden yönetiminin Paris İklim Anlaşması'na geri dönmesi konusunda da bir karara varması gerektiğini belirterek, "Şu anki haliyle, Paris İklim Anlaşması Çin ve Hindistan için büyük bir kazanç sağlıyor. Bu iki ülkenin karbondioksit yayılımı çok yüksek ancak anlaşma ile korunuyorlar." ifadesini kullandı. 

İSRAİL: TARİHİ BİR KARAR

İsrail'in BM Büyükelçisi Danny Danon ise Trump'ın 2018'deki kararını "tarihi" olarak nitelemiş ve "Orta Doğu'ya güvenlik ve istikrar getirecek yeni bir dönemin başlangıcının habercisi" dedemişti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 36
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Belki baydin ortadogunun kan golune donmesini istiyor dunyada ne kadar savas ve yikim gozyasi olursa amerika okadar silah satip bundan kar ediyor
    Cevapla
  • somers 3 yıl önce Şikayet Et
    savaşta olan bir komşu bizi dahada terör ülkesi ve kalkınmasız hale sürükler,
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kendisinden başka küresel haydut istemiyor
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz ancak kendinizi kandırıyorsunuz sizin gücünüz artık kimseye çökertmeye yetmiyor bide İran ne kadar hain olursada bizim komşumuzdir yani her zamanki gibi biz sizin karşınızda duracağız oda tek sebeble İslam herzaman haksızlığa karşı duracak
    Cevapla
  • Semih 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere, Çin, Rusya önünde dururken Türkiyeden başlıyorlar :) İyide bloklaşmanızı bizim üzerimizden neden yapıyorsunuz? Tepişirsin yenersin diğerlerini gelirsin oturursun masaya. Aralık dayağı yemek zorundamıyız :) abd aklını başına al tamamen kaybedersin. Kore savaşına benzemez bu. İngiltere Çin Rusya biçer seni tarihe gömerler seni. Hiç mi aklı çalışan yok abd de? Lem Suriyede eteklilerle çalışılır mı? Bilmem kaç bin tır silah yığılır mı? Gariban çocuklarıda yerlerinden ettiniz. 80 sene iktidar olamayan CHP kadar diplomasi bilmiyor musun? :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti