Ruhani'den Trump'a: Katil ve terörist, aşı temininde dahi bize merhamet etmedi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Biden'ın gelişinden mutlu değiliz ancak Trump'ın gidişinden dolayı çok mutluyuz. Bu kadar suç işleyen, katil ve terörist olan bu adam aşı temini konusunda dahi bize merhamet etmedi." dedi.

Ruhani'den Trump'a: Katil ve terörist, aşı temininde dahi bize merhamet etmedi
Ruhani'den Trump'a: Katil ve terörist, aşı temininde dahi bize merhamet etmedi
GİRİŞ 16.12.2020 16:21 GÜNCELLEME 16.12.2020 16:34

Ruhani, ABD'de Joe Biden döneminde Washington'un nükleer anlaşmaya dönerek yaptırımları kaldırmasını beklediklerini söyledi.

 

 

Bugünkü şartların, anlaşmanın imzalandığı 2015'teki şartlardan farklı olduğunu belirten Ruhani, ülkesinin askeri ve nükleer kapasitesinin 2015'tekiyle mukayese edilemeyecek kadar arttığını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı, tüm bunlara rağmen ABD'nin taahhütlerine geri dönmesi halinde İran'ın da attığı adımları anlaşmadaki taahhütlerine uyumlu hale getireceğini kaydetti.

 

 

"ALLAH'A ŞÜKÜR YÖNETİM SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR"

ABD Başkanı Trump'ı "hukuk tanımaz" ve "terörist" olarak niteleyen Ruhani, "Ülkesinde başkan olan ABD'nin en asi ve en kanunsuz adamı Allah'a şükür yönetiminin son günlerini yaşıyor." dedi.

Ruhani, şöyle devam etti:

"Bazıları Biden'ın gelişinden mutlu olduğumuzu söylüyor. Hayır Biden'ın gelişinden mutlu değiliz ancak Trump'ın gidişinden dolayı çok mutluyuz. Bu kadar suç işleyen, katil ve terörist olan bu adam aşı temini konusunda dahi bize merhamet etmedi. Hiçbir değere bağlı kalmayan bu zorbanın devrilmiş olmasından çok mutluyuz." 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi