Hafter’in savaş suçlarına ilişkin komite oluşturuluyor

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Savunma Bakanı Selahaddin Namroush, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soruşturması kapsamında olanlar da dahil darbeci Hafter’in savaş suçlarını takip etmek için komite oluşturulacağını duyurdu.

Hafter’in savaş suçlarına ilişkin komite oluşturuluyor
Hafter’in savaş suçlarına ilişkin komite oluşturuluyor
GİRİŞ 16.12.2020 23:01 GÜNCELLEME 16.12.2020 23:27

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki resmi temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Savunma Bakanı Selahaddin Namroush, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soruşturması kapsamında olanlar da dahil olmak üzere, gayri meşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter tarafından işlenen savaş suçlarını takip etmek için bir komite oluşturduklarını söyledi. Namroush, komitenin ilgili uluslararası partilere ve insan hakları kurumlarına Trablus'a saldıran güçlerin işlediği savaş suçları hakkında brifing vererek kurbanların yakınlarının taleplerini destekleyeceğini söyledi.

“HALKIMIZIN HAKLARINI YOK SAYMAYACAĞIZ

Namroush, yaptığı açıklamada, “Şiddetten vazgeçmeye ve Trablus'a ve diğer bölgelere yönelik saldırıyı kınamaya, hasarı tazmin etmeye ve failleri sorumlu tutmaya dayanmayan herhangi bir siyasi çözüm, yeni bir şiddet dalgası başlarsa kırılgan kalacak ve yakında çökecek. Halkımızın meşru haklarını yok saymak için herhangi bir yasadışı baskıyı kabul etmeyeceğiz ve suçluları sorumlu tutacağız. Trablus'un saldırganları ile savunucularının eşit olmasını her zaman reddedeceğiz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi