Son dakika: ABD'den Türkiye açıklaması!

Son dakika: ABD'den Türkiye açıklaması... ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı R. Clarke Cooper, Türkiye’ye yönelik ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) yaptırımlarının iki ülke arasında “uzlaşma ve gidilecek yolları belirleme fırsatı sağlayacağını” söyledi.

Son dakika: ABD'den Türkiye açıklaması!
Son dakika: ABD'den Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 17.12.2020 00:37 GÜNCELLEME 17.12.2020 00:37
Bu Habere 327 Yorum Yapılmış

Cooper, New York Yabancı Basın Merkezi tarafından düzenlenen “Tercih Edilen Güvenlik Ortağı Olarak ABD: 2020'nin Önemli Noktaları ve 2021'e Bakış” konulu brifingde gazetecilere konuştu.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Türkiye’ye yönelik alınan yaptırımlar konusuna değinerek bu konuda başka alternatifleri kalmadığını savunan Cooper, “Yaptırımlar (ABD-Türkiye ilişkilerinde) yeni bir uzlaşı ve gidilecek yolları belirlemek için imkan sağlayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Cooper, iki ülkenin müttefik olduğuna vurgu yaparak, “Birlikte olmak Türkiye’nin, ABD’nin ve NATO ittifakının en iyi çıkarına olan bir durumdur ve bu alanda uzlaşma aramak en iyisidir. Bu bizim ve Ankara’daki mevkidaşlarımız için biraz çaba gerektirecek bir durumdur. ifadelerini kullandı.

''ABD TÜRKİYE İLE İKİLİ İLİŞKİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR''

Türkiye’nin uzun vadede NATO müttefiki olarak kalmasını istediklerini vurgulayan Cooper, “ABD (Türkiye ile) yakın ikili ilişkileri sürdürmek istiyor. Tekrar ediyorum, bu alanda uzlaşma arayışında olmamak bizim çıkarımıza değildir.” dedi.

Cooper, “Bu alanda yapılması gereken işler var. Birlikte çalışılabilirlik ve müttefiklik noktasında sadece hava savunma perspektifine değil, Türkiye'ye entegre bir hava savunma perspektifine hitap edecek çözümler var.” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 327
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 bahane ,türkiye gibi tank,top,uçak,,helikopter,uydu,ve çok sayıda mühümmat alan insansız hava aracı için el açan bi müşteriyi korku ve yaptırım adı altında tekrar eski bağımlı hale getirmek istiyor ama nafile .türkiye artık yolunu çizdi ,afrin ,zeytindalı, barış pınarı, ayrıca rus pantsırlerini hava trafiğine kapalı olduğu halde radara yakalanmadan havaya uçuran,libyada işgaldeki bir ülkeyi kurtaran doğu akdenizde gövde gösterisiyle batının paçalarını tutuşturan bir ülke istemeyişinin serzenişleri bunlar abd nin.artık milli ve yerlinin ne denli önemli olduğunu insanlarımız anlamıştır,yoksa şimdiye kadar bu gücümüz bu silahlarımız olmasaydı bize çoktan saldırırdı it sürüleri
    Cevapla
  • ATILLA TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    cabami ne cabasi bundan sonra o cabayi siz göstereckeksiniz anakara ile aramizi nasil düzeltiriz ankaraya nasil bir yardimda bulunabiliriz ankara yi kaybederseniz asya kolu ortadogu kolunuz kesilmis olurki en sonunda olacak olan odur sizler batililar ayni kedi gibisiniz sizi nekadar doyursakta siz gene acgözlüsünüz birde inarcisiniz onun icin esas biz degil siz düsünün kesilen kolmu yoksa edilen sakal trasimi kara sizin
    Cevapla
  • afy 3 yıl önce Şikayet Et
    biz abd yi istemazuuuuuuuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk düşman olmak isteyenin düşmanı, dostluğunu isteyenin ise fedakar dostudur!
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte ABD ve bazı avrupalıların zihniyeti ve beklentisi: "Ne S400'ü, hiç bir hava savunmanız olmasın' ki Türkiye'yi istediğimiz zaman ve istedigimiz yerini bombalayalım!" Irak'ı ve diğer arap ülkelerini bombaladıkları gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi