Flynn: Trump isterse askerlere emir vererek seçimi yeniletebilir

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Trump'ın tartışmalı eyaletlere oy makineleri ve askerler yerleştirerek 3 Kasım Seçimleri'ni yeniden düzenleme yetkisine sahip olduğunu söyledi.

Flynn: Trump isterse askerlere emir vererek seçimi yeniletebilir
Flynn: Trump isterse askerlere emir vererek seçimi yeniletebilir
GİRİŞ 18.12.2020 14:47 GÜNCELLEME 18.12.2020 15:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Resmi sonuçlara göre başkanlık seçimlerinde Demokratlar adayı Joe Biden'a kaybeden Trump, birçok kez herhangi bir delil göstermeden "seçimlerde hile yapıldığını" iddia etmişti.

 

Rusya soruşturmasında FBI'a yalan söylediğini itiraf ederek 2017'de Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden ayrılan ve Trump tarafından 2020 Kasım'ında affedilen Flynn, 2020'deki seçim sonuçlarının tatmin edici olmadığını ve bu şekilde ulus olarak ilerleyemeyeceklerini kaydetti.

Trump'ın seçimlerle alakalı her olasılık için plan yapması gerektiğini ifade eden Flynn, "Trump 'salıncak eyaletlerdeki' seçim merkezlerine oy makineleri ve asker koydurabilir. Buna yetkisi var. Ancak bu seçenekleri değerlendirir mi bilmiyorum. Seçim sonuçlarının ve bütünlüğünün bu şekilde gitmesine izin veremeyiz" diye konuştu.

 

Trump'ın istediği taktirde salıncak eyaletler harici her eyalete asker konuşlandırıp seçimleri baştan sona tekrarlatabileceğinin altını çizen Flynn, bu durumun "benzeri görülmemiş bir şey olmadığını" da sözlerine ekledi.

FLYNN'DEN İTİRAF, TRUMP'TAN AF

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya'nın siber saldırı yoluyla 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada suçlu bulunmuş, Flynn Rusya'nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmeler konusunda FBI'a yalan söylediğini itiraf etmişti.

Trump'ın seçim döneminde de yakından çalıştığı Flynn, göreve gelmeden önce Rus yetkililerle görüştüğü iddialarının ardından yapılan baskılar sonrasında 13 Şubat 2017'de Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden ayrılmıştı.

Başkan Trump ise Flynn hakkında af çıkartarak sosyal medya hesabında "General Michael Flynn'e tam af çıkardığımı duyurmaktan gurur duyuyorum." sözlerini paylaşmıştı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 2
  • ADNAN 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi ülkesi ya yapmaz bide bizde o ülkenin hayranı çok ve demokrası bekliyorlar
    Cevapla
  • Abdullah Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    yapamaz. yoksa o pis canını 24 saatte çıkarırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız