İngiliz basını mutasyonun 'suçlusunu' buldu: Avrupa'nın Hasta Adamı

Kovid-19'un İngiltere'de mutasyona uğradı ve çeşitli önlemlerin devreye alınması İngiliz basının tarafından değerlendirildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yer yer sert dille eleştirilirken, Daily Mirror gazetesi, Johnson'ın fotoğrafının üzerine "Avrupa'nın hasta adamı" manşetini attı.

İngiliz basını mutasyonun 'suçlusunu' buldu: Avrupa'nın Hasta Adamı
İngiliz basını mutasyonun 'suçlusunu' buldu: Avrupa'nın Hasta Adamı
GİRİŞ 21.12.2020 17:16 GÜNCELLEME 21.12.2020 17:16
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

The Times gazetesi ise, mutasyona uğramış virüsün kurallarda değişikliğe yol açtığını, halkın cesaret, fedakarlık ve dayanışma ile yanıt vermesi gerektiğini kaleme aldı. Gazete, Johnson'ın Noel kutlamalarını askıya alması kararının doğru olduğunu aktardı. Times, "Avrupa kapılarını İngiltere'ye kapattı" manşetiyle yayımlanırken, Daily Mirror İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın fotoğrafının üzerine, "Avrupa'nın hasta adamı" manşetini attı.

 

Daily Mail, "En kötü Noel, ızdırap daha sürecek gibi gözüküyor" manşetini, Financial Times gazetesi ise "Kontrolden çıkan Kovid-19 mutasyonu kısıtlamaların aylarca kalması demek" manşetini kullandı.

 

The Telegraph gazetesi, İngiltere'de hükümetin zor bir yıl geçirdiğini; ancak 2021'in daha zor geçebileceğini belirtti. Aşıların dağıtımı ve Brexit ile önümüzdeki 12 ayın İngiltere Başbakanı Boris Johnson için bir sınav niteliğinde olacağını belirten gazete, Noel'in de iptal edilmesiyle bakanların her yerden baskı gördüğünü aktardı.

The Guardian gazetesi ise, Başbakan Johnson'ın daha önceden harekete geçmesi gerektiğini savunarak, geç kalındığını belirtti. Guardian gazetesi Johnson'ın daha verimli bir test ve takip sistemi yaratması, insanların kendilerini karantinaya alması için yeterli destek sistemini oluşturması, okulların daha güvenli bir hale getirilmesi için bir plan geliştirmesi gerektiğini aktardı. Hükümetin daha akıllıca kurallar getirmesi takdirinde polisleri tren istasyonlarına göndererek insanların seyahat etmesini kısıtlamak gibi 'saçma' yöntemlere girmesine gerek kalmayacağını belirten gazete, iyi niyetin resmi kabiliyetsizlik yüzünden yok olduğunu aktardı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 47
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hasta adam Osmanlıdan Hasta adam İngiltere ve Avrupaya adalet nasılda er veya geç yerini buluyor.
    Cevapla
  • avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Atalarınızın işlediği suçlar cezasız mı kalacağını sandınız...
    Cevapla
  • tarkan 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi günlerimiz bunlar
    Cevapla
  • Akl 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna suçlu aramayın bu yine İngiliz işi kuş gribi İngiltere deli dana sars da covid 19 bu hastalık yine Avrupa ayaklı bomba Çin'e de patladi
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin acilen büyük şirketler kurması gerek 10 milyar TL lik 10 şirket bu şirketler üzerinden dünyaya açılması lazım 10 milyarlık gıda 10 milyarlık ilaç savunma enerji yazılım vb.sirketler küçük olunca seri üretim tam olmuyor yurt dışına acikamiyor kendi yağında kavruluyor bizim bu ürünleri yapıp buyuk şirketler üzerinden satmamiz lazım yoksa hep boyke bazı ülkelerin ürününu alırız her 20 yılda bir dolar arttı altın arttı enflasyon derdi bitmez
    Cevapla
  • nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce sen pazar bul,büyük şirket işi kolay. Ürün hemen yapılır ,satamadıktan sonra neye yarar.Satacaksın ki sermayenle yeni yatırımlar yapabilesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi