Mutasyon sonrası yeni karar! 4 milyonu da topraktan çıkarılıp yakılacak

Geçtiğimiz 4 Kasım'da Kovid-19'un başka bir varyantını bünyesinde barındırdığı tespit edilerek 17 milyon vizonu itlaf etme kararı alan ve daha sonra askeri alanlara gömen Danimarka, itlaf edilen 4 milyon vizonu, çevredeki suları kirletme riski taşıması sebebiyle toprak altından çıkarma kararı aldı. Meclis'te oy birliğiyle alınan karara göre, 6 ay içerisinde vizonların toprak altından çıkarılıp yakılacağı belirtildi.

Mutasyon sonrası yeni karar! 4 milyonu da topraktan çıkarılıp yakılacak
Mutasyon sonrası yeni karar! 4 milyonu da topraktan çıkarılıp yakılacak
GİRİŞ 21.12.2020 12:52 GÜNCELLEME 21.12.2020 12:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda Danimarka, hayvanlarda Kovid-19'un mutasyona uğramış bir versiyonunun bulunmasının ardından vizonların itlaf edilmesine karar vermişti. Daha sonra hükümet, vizonların itlafına gerekçe olarak, geliştirilmekte olan Kovid-19 aşılarının, mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olamayabileceğini sundu. Ardından Danimarka Tarım Bakanı Mogens Jensen, hükümetin gerekli mevzuatı yerine getirmeden çiftliklerdeki vizonlarının itlaf emrini vermesi suçunu üstüne alarak istifa etmişti.

Danimarka'da "vizon krizi" hala devam ediyor. Hükümet yetkilileri, çevre kirliliğini önlemek için önümüzdeki yıl katledilen vizonların toprak altından çıkarılacağını ve yakılacağını açıkladı.

ÇIKARILIP YAKILACAK

Parisien’in haberine göre, geçtiğimiz aylarda Kovid-19'un bir mutasyonunu yaydıkları iddiasıyla itlaf edilen vizonların topraktan çıkarılması kararı alınırken dört milyon vizonun toprak altından çıkarılarak yakılacağı belirtildi.

Danimarka Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Parlamento'da yapılan oylama sonrasında çoğunluk kararıyla, bulaşıcı hastalık riskleri tamamen ortadan kalktığında, dört milyon vizon cesedinin altı ay içinde yer altından çıkarılacağını ve ardından normal atık olarak yakılacağını açıkladı.

"YER ALTI SULARI VE GÖLLER İÇİN BÜYÜK BİR RİSK"

Kasım ayında Holstebro ve Karup yakınlarındaki askeri alanlara kazılan toplu mezarlara gömülen vizonların yer altında su tabakaları ve göller için büyük bir risk taşıdığına işaret edilirken 2020’in Mayıs ayına kadar topraktan çıkarma işleminin gerçekleştirileceği belirtildi.

Bakanlık, "Bu, vizonun daha önce hiç kullanılmamış bir çözüm olan tehlikeli biyolojik atık muamelesi görmesini engelliyor" Dedi. Kasım ayında ülkenin batısındaki Holstebro ve Karup yakınlarındaki askeri topraklarda aceleyle iki toplu mezar kazıldı.

17 MİLYON VİZON KATLEDİLECEKTİ

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da hükümet, mutasyona uğrayan Koronavirüs'ün vizonlardan insanlara bulaştığının tespiti  üzerine 4 Kasım’da, çiftliklerde yetiştirilen 17 milyon vizonun itlaf edilmesine karar vermişti.

Bunun üzerine Tarım Bakanı istifa etmiş, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ise bir TV kanalında özür dileyerek gözyaşlarına hakim olamamıştı.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 11
  • RAFET 3 yıl önce Şikayet Et
    şeytani Siyonist Küreselciler Korona'dan ölen insanları da aynı sebeplerden dolayı yakmaya kalkarlarsa hiç şaşırmam.
    Cevapla
  • ALLAHTAN KORKUN 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan korkun tavratta incilde eski ahitte yeni ahitte ve güncel ahitimiz Kuranımızda cana kıymayın öldürmeyin emrini nuttunuz mu:? Hristiyanlığın vicdanı ve Merhamet ve nezaket sahibi Papa bu duruma neden sessiz ? İslam dünyasının alimleri önde gelenleri hayvan hakları savunucuları neden cana kıymadan sabırla ince zekayla deve vizon katletmenin problemleri salgınları durdurmadığını ilahi azaba bile sebep olacağını insanlığın başına daha fazla çorap öreceğini söylemez medya da deve kuşu kesilir?
    Cevapla
  • Fth 3 yıl önce Şikayet Et
    Sira soludugumuz havada oksijen tupu ile gezmeye hazir olun.......
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlara yazık kendinizi yakın en büyük mikrop sizsiniz
    Cevapla
  • samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeden kaçıp almanya fransa gibi yerlere yerleşen parası bol tasmalılar her kurbanda hayvan hakkından dem vuranlar 17 milyon kurban 10 yılda kesilmiyor. Neredesiniz Tecavüzcü chp liler gibi sesiniz çıkmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı