Koronavirüste yeni mutasyon! İngiltere ve Almanya'dan aşı açıklaması

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Avrupa Birliği (AB) uzmanlarının mevcut Kovid-19 aşılarının İngiltere'de tespit edilen Kovid-19'un yeni mutasyonuna karşı etkili olacağına inandıklarını söyledi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da bu yeni türün aşılarına karşı direnç göstereceğine dair bir kanıt olmadığını belirtti.

Koronavirüste yeni mutasyon! İngiltere ve Almanya'dan aşı açıklaması
Koronavirüste yeni mutasyon! İngiltere ve Almanya'dan aşı açıklaması
GİRİŞ 21.12.2020 09:02 GÜNCELLEME 21.12.2020 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ZDF'ye verdiği demeçte özellikle ABD ve İngiltere’de uygulanmaya başlanan Pfizer-BioNTech aşısına atıfta bulunarak, şimdiye kadar sahip olunan bilgilere göre, mutasyona uğramış yeni türün mevcut aşılar üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığını söyledi.

 

AFP'ye konuşan bir Almanya Sağlık Bakanlığı sözcüsü, AB uzmanları toplantısının Pazar günü yapıldığını ve toplantıda Berlin'deki Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) halk sağlığı temsilcilerinin de yer aldığını söyledi.

 

ALMANYA'DA VAKA ARTIŞI SÜRÜYOR

Öte yandan Robert Koch Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre; Almanya'da son 24 saat içerisinde 16 bin 643 yeni vaka tespit edildi. Bu sayılarla beraber ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 510 bin 652'ye ulaşmış oldu. Gün içerisinde 226 kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte Almanya'da Kovid-19'dan ölen kişi sayısı 26 bin 275'e çıktı.

Boris Johnson açıkladı: Koronavirüs İngiltere'de mutasyona uğradı

İNGİLTERE: AŞIYA KARŞI DİRENÇ GÖSTERDİĞİNE DAİR KANIT YOK

Geçtiğimiz günlerde Avam Kamarası'ndan açıklama yapan, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Kovid-19'un mutasyona uğradığını açıklamış, bu yeni türün aşılarına karşı direnç göstereceğine dair bir kanıt olmadığını söylemişti. Ancak Hancock, yeni mutasyonun çok daha hızlı yayıldığını tespit ettiklerini belirtmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Kovid-19'un yeni türü yüzde 70'e kadar daha bulaşıcı olduğunu açıklamıştı.

İNGİLİZ DOKTORLAR: VİRÜS HIZLI YAYILIYOR AMA ŞU AN İÇİN DAHA ÖLDÜRÜCÜ DEĞİL

İngiliz Sağlık Otoriteleri ise, ülkenin güneydoğusunda tespit edilen mutasyonun hastalığın daha hızlı yayılmasına neden olmadığını, ölüm oranlarını da artırdığına ilişkin yeterli kanıt bulunmadığını belirtti.

İNGİLTERE'YE UÇUŞLARI DURDURAN ÜLKELER

Ada'da virüsün mutasyona uğraması sonrası Türkiye, Almanya, Romanya, Kuveyt, Fransa, Fas, İsrail Suudi Arabistan, Hollanda, Kanada, Polonya, Belçika, İtalya ve Çin'e bağlı özerk bölge Hong Kong İngiltere'ye uçuşları askıya aldı.

Türkiye İngiltere'nin yanı sıra, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile de uçuşların geçici olarak durdurulması kararını aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • ABDULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    Dizayn İşleri bitmemiş henüz !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı