Boris Johnson açıkladı: Koronavirüs İngiltere'de mutasyona uğradı

Kovid-19'un İngiltere'de mutasyona uğramasının ardından Başbakan Boris Johnson, Kovid-19'un yeni türünün nasıl kontrol edilebileceğini görüşmek üzere hükümeti acil toplantıya çağırmıştı. O toplantı sona erdi ve Johnson yeni tedbirleri açıkladı. İngiltere Başbakanı ayrıca, bu yeni türün yayılımı hakkında da bazı bilgiler verdi.

Boris Johnson açıkladı: Koronavirüs İngiltere'de mutasyona uğradı
Boris Johnson açıkladı: Koronavirüs İngiltere'de mutasyona uğradı
GİRİŞ 19.12.2020 17:59 GÜNCELLEME 21.12.2020 09:01
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçtiğimiz günlerde ülkenin güneyinde tespit edilen ve vaka sayısı hızlı bir şekilde artan mutasyona uğramış Kovid-19 türünün, nasıl kontrol edilebileceğini görüşmek üzere hükümeti acil toplantıya çağırmıştı. Kabine görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Johnson, ülkenin güneyi için alınan bazı tedbirleri duyurdu.

 

YENİ TEDBİRLER AÇIKLANDI

 

Johnson, ülkenin güneyindeki bölgelerin 4 kademeye çıkartıldığını belirterek, tedbirlerin sıkılaştırıldığını açıkladı. Johnson bunun, kasım ayında 2. dalganın yaşandığı dönemde uygulanan kısıtlamalar ile eşdeğer olduğunu aktardı. 20 Aralık'tan itibaren geçerli olacak olan önlemler kapsamında, gıda satışı yapmayan tüm mağazaların ve spor salonu gibi yerlerin kapatılması öngörülüyor. Johnson, Noel tatili ile ilgili düzenlemeleri de sıkılaştırdıklarını açıkladı. En katı kısıtlamaların uygulandığı bölgelerde, halkın Noel'de başka hane halkıyla bir araya gelmesi yasaklandı. Diğer bölgelerde ise yalnızca 25 Aralık'taki Noel gününde en fazla üç hane halkının bir araya gelebileceği açıklandı. Alınan önlemlerin ilk etapta 15 gün geçerli olacağı ve 30 Aralık'ta da gözden geçirileceği belirtildi.

İngiltere Başbakanının verdiği bilgilere göre; Kovid-19'un yeni türü yüzde 70'e kadar daha bulaşıcı olabiliyor. Virüsün bulaştırılma katsayısını 0.4 artırıyor. Yeni türde hastalığın daha ağır geçirildiğine dair ise bir bulgu yok.

İNGİLİZ SAĞLIK OTORİTELERİNDEN MUTASYON AÇIKLAMASI

İngiliz Sağlık Otoriteleri ise, ülkenin güneydoğusunda tespit edilen mutasyonun hastalığın daha hızlı yayılmasına neden olmadığını, ölüm oranlarını da artırdığına ilişkin yeterli kanıt bulunmadığını belirtti.

Koronavirüs İngiltere'de mutasyona uğradı

MUTASYON HABERİNİ SAĞLIK BAKANI HANCOCK DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Avam Kamarası'ndan açıklama yapan, Sağlık Bakanı Matt Hancock, Kovid-19'un mutasyona uğradığını açıklamış, bu yeni türün aşılarına karşı direnç göstereceğine dair bir kanıt olmadığını söylemişti. Ancak Hancock, yeni mutasyonun çok daha hızlı yayıldığını tespit ettiklerini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 62
  • TürkMücahid 3 yıl önce Şikayet Et
    bill gates'e , "HİZMET" için uyduruyorlar !!! Aşılar bulundu ya..! İŞLER İSTEDİKLERİ GİBİ GİTMİYOR... Yeni bir oyun...
    Cevapla
  • Müsre 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz zaten kendisi virüs bir ülke..
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    islâmî kurallara uyarak yaşa birşey olmaz ancak, yaşadığını islam sanırsan virüsten kurtulamazsın.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşıyı millet vurulsun diye ortaya atıyorlar bunu bariz
    Cevapla
  • Suleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    corono işini çok abartmadıkmı, Alacağımız tedbirlerden güçlü değil inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!