İsviçre’de ilk koronavirüs aşı 90 yaşındaki kadına yapıldı

İsviçre'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı ilk olarak Luzern kentindeki huzurevinde 90 yaşındaki bir kadına yapıldı.

İsviçre’de ilk koronavirüs aşı 90 yaşındaki kadına yapıldı
İsviçre’de ilk koronavirüs aşı 90 yaşındaki kadına yapıldı
GİRİŞ 23.12.2020 22:42 GÜNCELLEME 23.12.2020 22:44

İsviçre'de yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşılama başladı. Aşı ilk olarak Luzern şehrindeki bir huzurevinde yaşayan 90 yaşındaki yaşlı kadına yapıldı. Aşılamanın 4 Ocak'tan itibaren tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletileceği belirtildi.

İsviçre’de ilk korona virüs aşı 90 yaşındaki kadına yapıldı

Sembolik aşılamanın ardından süreç, küçük şehirlerden büyük şehirlere doğru genişleyecek. Önümüzdeki hafta, Cenevre ve Vaud kantonları gibi daha yoğun nüfusun olduğu merkezlerde aşılama başlayacak. Aşılama süreci ücretsiz ve gönüllülük esasına göre devam edecek. İlk dozlar 75 yaşın üzerindekiler, sağlık sorunları olanlar ve savunmasız kişilere yapılacak.

İsviçre’nin denetleyici sağlık kurumu Swissmedic, geçtiğimiz 19 Aralık'ta değerlendirme sürecinin ardından çıkan izinle Pfizer-BioNTech firmaları tarafından üretilen aşıya onay vermişti. Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği aşılardan İsviçre'ye 107 bin doz getirildiği ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı