Rusya Hava Kuvvetleri, ilk insansız helikopteri teslim aldı

Rusya'da faaliyet gösteren Rostec'in alt kuruluşu Technodinamika tarafından tasarlanıp üretilen insansız helikopter ile alakalı önemli bir gelişme yaşandı. Çok işlevli insansız helikopterlerin ilk partisi, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Rusya Hava Kuvvetleri, ilk insansız helikopteri teslim aldı
Rusya Hava Kuvvetleri, ilk insansız helikopteri teslim aldı
GİRİŞ 26.12.2020 18:15 GÜNCELLEME 28.12.2020 08:41
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Rostec'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yeni silahları test etmek amacıyla ''uçan hedef'' olarak kullanılmak üzere inşa edilen Technodinamika üretimi insansız helikopterler; orman yangınlarını izleme, tarımsal faaliyetleri inceleme ve petrol ürünlerinin nakliyesinin takibi gibi keşif görevlerini de gerçekleştirebilecek.

 

2015'DE İMZALAR ATILDI, 2019'DA SERİ ÜRETİME GEÇİLDİ

Technodinamika Genel Müdürü Igor Nasenkov teslimat ile ilgili yaptığı açıklamada, insansız helikopter programı sözleşmesinin 2015'te imzalandığını ve 2019 yılında helikopterlerin seri üretime geçtiğini ifade etti.

İNSANSIZ HELİKOPTERİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Kalkış ağırlığı 300 kg'nın üzerinde olan insansız helikopter, 100 km mesafe katedebiliyor. 2,500 m irtifada faaliyet gösterebilen insansız helikopterin havada kalma süresi 1 saat olarak ifade ediliyor.

 
YORUMLAR 51
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok kıymetli canım Türk milletim.Onlar devasa roket uçak yaptılar yapıyorlar.Ne oldu.Tüm yaptıklarının çöplüğüne döndüler Biz ise nokta atışı israf yapmadın yatırımlarla yaptığımız hava savunma sistemleri ve insansız hava araçlarıyla dünyanın aklını aldık hiç meraklanmayın.
    Cevapla
  • Miroğlu. 3 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan gibi konuştun, helal kardeş.
    Cevapla
  • Baydırman34 3 yıl önce Şikayet Et
    ihalar evet ama hava savunma sistemi farklı bir olay hava savunma sistemimiz olsaydı ya da yapabilseydik s-400 ya da patriotlarla işimiz olmazdı.
    Cevapla
  • Ahmet 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş teknolojiyi kimin yaptığı önemli milliyeti değil. Buna karşın biz ne yapacağız, önemli olan budur.
    Cevapla
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde iha ve siyalar var bizden ilham almışlardır her zaman biz mi alıcaz birazda onlar alsın bizden ilham türkiye yide küçük görmeyin artık.
    Cevapla
  • Erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yr babacan Senin gereksiz diye adlandırdığın İslam anne ve babanın eşinin ve çocuğunun bile asla yardım edemiyeceği senin ölüm anında aslında sana en çok gerekli olan şey olduğunu anlayacaksın... İslam senin sözlerinle değersizleşmez sen İslamla değer kazanırsın. Şunu unutmaki İslam ilime bilime fenne senin hayal edemeyeceğin kadar önem veriyor. Umarım bu söylediklerinden dolayı utanırsın.. Belki Rabbim sana bundan dolayı bir hidayet kapısı açar...
    Cevapla
  • M....h 3 yıl önce Şikayet Et
    Yr babacan yorumcuya...pek munasebet bulamadım.. konuyla ilgili yorumunuzda...Islam hakkında yazdığınız şey mantıksız.eger muslumansaniz dininizi öğrenin . yok eger değilseniz kendi yolunuzdan gidiniz Islam hakkında yorum yapmayın. .Islam ilim çinde olsa da alın diyor. Okumayı öğrenmeyi çalışmayı emrediyor.
    Cevapla
  • Haklı 3 yıl önce Şikayet Et
    1 saat havada kalması az. 2,5 km yükseklikte az. Kolay bir hedef, pahalı bir ürün. Biz daha iyisini yapacağız. 2023, yükselişin en belirgin yılı olacak. 100 yıl uyursan Ancak 20-30 yılda düzelebiliyorsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!