Seri üretimden çıkan ilk Su-57 teslim edildi! Çok konuşulacak 'Karadeniz' iddiası

Rusya'nın ilk 5. nesil savaş uçağı olma özelliğini taşıyan Su-57 ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Seri üretim bandından çıkan ilk Su-57, Rus Ordusuna teslim edildi. Stealth (hayalet) olan jetin hangi üsse konuşlandığı belirtilmezken, Rob Lee, üretimden çıkan ilk Su-57'nin Karadeniz'e kıyısı olan Krasnodar kentindeki 3'üncü Karma Hava Alayı'na gönderildiğini iddia etti. Öte yandan; Su-57 ilk uçuşunu da yaptı.

GİRİŞ 25.12.2020 16:06 GÜNCELLEME 26.12.2020 09:02
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Rusya'nın hava kuvvetlerine ürettiği uçaklarla tanınan Sukhoi firması, ilk 5. nesil savaş uçağını seri üretim bandından çıkardı.

 

Rusya devlet ajansı TASS'ta yer alan habere göre; seri üretimden çıkan ilk Su-57 savaş uçağı, Rus hava kuvvetlerine teslim edildi. TASS'a konuşan askeri kaynak, "İlk seri üretim Su-57, hava kuvvetlerine teslim edildi" ifadelerini kullandı.

Seri üretimden çıkan ilk Su-57

 

JETİN HANGİ ÜSSE GİTTİĞİ AÇIKLANMADI

Haberde yer alan bilgilere göre; ilk seri üretim Su-57 jeti, Rusya'nın Güney Askeri Bölge Komutanlığına bağlı bir alaya gönderildi. Ancak askeri yetkili, alayın adını açıklamadı. Öte yandan paylaşılan görüntülere göre; Su-57 ilk uçuşunu da konuşlandığı üste yaptı.

"KARADENİZ'E KONUŞLANDI" İDDİASI

Rus savunma politikası üzerinde araştırma yapan Rob Lee, Rus İzvestiya gazetesinin daha önceki bir iddiasını gündeme getirerek, üretimden çıkan ilk Su-57'nin Karadeniz'e kıyısı olan Krasnodar kentindeki 3'üncü Karma Hava Alayı'na gönderildiğini iddia etti.

Seri üretimden çıkan ilk Su-57, konuşlandığı üste ilk uçuşunu yaptı.

2021'DE 4 UÇAK DAHA RUS ORDUSUNA KATILACAK

Rostec'in CEO'su Sergey Chemezov, 7 Aralık'ta yaptığı bir açıklamada, ilk seri üretim Su-57'nin 2020'nin sonunda orduya teslim edileceğini açıklamıştı. TASS'a konuşan askeri kaynak, 2021'de 4 jetin daha orduya katılacağını aktardı.

Seri üretimden çıkan ilk Su-57

2024'DE BU SAYI 22'YE ÇIKACAK

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2024'ün sonuna kadar 22 adet Su-57'nin envantere katılmasını beklediklerini belirtmişti.

2028 SONUNDA RUS ORDUSUNDA TOPLAM 76 TANE SU-57 OLACAK

2019 yılında Rus devletiyle Sukhoi firması arasında imzalanan bir anlaşmaya göre; şirket 2028'nin sonuna kadar Rus Ordusuna toplam 76 tane Su-57 teslim edecek.

Seri üretimden çıkan ilk Su-57

SU-57'NİN ÖZELİKLERİ

Beşinci nesil, yani stealth (hayalet) olma özelliğine sahip Su-57, çift motorlu ve tek pilotlu bir uçak. 37 ton azami kalkış ağırlığı bulanan uçak, saatte 2 bin 600 km azami hıza ve 20 bin metre irtifaya çıkabiliyor. Su-57, karşılaştırıldığı F-35'e oranla daha fazla mühimmat taşıma kapasitesine sahip.

SURİYE'DE GÖREV YAPMIŞTI

1 Mart 2018'de bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Su-57'lerin Suriye'de görev yaptığını teyit etmiş, 25 Mayıs 2018'de yapılan Savunma Bakanlığı açıklamasında ise, Şubat ayında Hmeymim hava üssüne gönderilen bir Su-57'nin görev sırasında bir adet güdümlü füze ateşlediğini açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 76
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim prf.lar mühendisler siyaset yapıp yattıkları yerden para kazanırlar. Ülke onların umurunda değil. Cepleri dolsun yeter.
    Cevapla
  • Erk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaniliyorsun kardeşim kimsenin yattığı yok adamlar harıl harıl çalışıyor yapılan makineleri görsen aklın tutulur ama herşey söylenmez.bilip bilmeden ahkam kesme
    Cevapla
  • HULUSİ SÖNMEZ 3 yıl önce Şikayet Et
    İsterlerse 6. Nesil savaş uçağıda yapsınlar boşuna, ellerinde coral sistemi gibi bir sistem tutan bir ülke isen hepsi boş, eğer gökyüzünde radar yada cps yoksa kör olmuşsun demektir. Ben ülkemin mühendisleri ve yaptıkları ile gurur duyan bir Türk evladıyım.
    Cevapla
  • Anlıyana 3 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş sen ne içtin bize de ver, bizde burda coşturalım(((
    Cevapla
  • Aabssl 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir yorum
    Cevapla
  • HAYIRDIR 3 yıl önce Şikayet Et
    YAHU ARKADAŞ BİZİM NEDEN YOK.NE İŞ YAPAR BU MÜHENDİSLER. NE AYAKSINIZ.OVUNMEYE GELİNCE Mangalda kül birakmazsiniz.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz üretene kadar bunlardan almalıyız
    Cevapla
  • keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    İsmine bak neden yazma gereği duydun ki yazacaklarından şüpheli olduğun için mi ?. ilkokulda m. kemal empoze edileceğine biraz Gerçek tarih, bilim ve Milli lik öğretseydiniz . bu gibileri sayısı bu kadar fazla olmazdı ...ismi ne tanıdık geliyor vatan sever. hdp nin barış partisiyiz demesi gibi. .
    Cevapla
  • Seceaddin 3 yıl önce Şikayet Et
    Dışa bağımlılık hoşunamı gidiyor nasıl bir zihniyet bu bak leopar tanklarına parça bile vermiyor Almanya .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler