Karadeniz iddiası doğru çıktı! İlk seri üretim Su-57'nin nereye konuşlandığı açıklandı

Seri üretim bandından çıkan ilk Su-57, 25 Aralık 2020 tarihinde Rus ordusuna teslim edilmişti. İlk gelen bilgilerde uçağın Karadeniz'e konuşlandığı iddia edilmiş, ancak bu açıklama doğrulanmamıştı. Bugün yapılan açıklama, Rusya tarafından üretilen ilk Su-57 savaş uçağının, Karadeniz sınırındaki Güney Askeri Bölgesi'ne konuşlandığı doğrulandı.

Karadeniz iddiası doğru çıktı! İlk seri üretim Su-57'nin nereye konuşlandığı açıklandı
Karadeniz iddiası doğru çıktı! İlk seri üretim Su-57'nin nereye konuşlandığı açıklandı
GİRİŞ 22.01.2021 08:03 GÜNCELLEME 22.01.2021 08:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Habarovsk şehri yönetiminden yapılan açıklamada, şehirde bulunan Komsomolsk-na-Amure Uçak Tesisi'nde üretilen ilk seri Su-57'nin Rus ordusuna teslim edildiği belirtildi.

ŞEHRİN ADI VERİLMEDİ

Uçağın, ülkenin Karadeniz ve Hazar Denizi sınırındaki Güney Askeri Bölgesi'nde bulunan birliğe teslim edildiği bildirilen açıklamada, "Yıl sonuna kadar 5 adet 5. nesil Su-57 savaş uçağı Komsomolsk-na-Amure tarafından Rus ordusuna teslim edilecek" denildi. Açıklamada, uçağın hangi şehirde bulunduğuna dair detay paylaşılmadı.

Seri üretimden çıkan ilk Su-57 teslim edildi! Çok konuşulacak 'Karadeniz' iddiası

2021'DE 4 UÇAK DAHA RUS ORDUSUNA KATILACAK

Rostec'in CEO'su Sergey Chemezov, 7 Aralık'ta yaptığı bir açıklamada, ilk seri üretim Su-57'nin 2020'nin sonunda orduya teslim edileceğini açıklamıştı. TASS'a konuşan askeri kaynak, 2021'de 4 jetin daha orduya katılacağını aktardı.

2024'DE BU SAYI 22'YE ÇIKACAK

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2024'ün sonuna kadar 22 adet Su-57'nin envantere katılmasını beklediklerini belirtmişti.

2028 SONUNDA RUS ORDUSUNDA TOPLAM 76 TANE SU-57 OLACAK

2019 yılında Rus devletiyle Sukhoi firması arasında imzalanan bir anlaşmaya göre; şirket 2028'nin sonuna kadar Rus Ordusuna toplam 76 tane Su-57 teslim edecek.

SU-57'NİN ÖZELİKLERİ

Beşinci nesil, yani stealth (hayalet) olma özelliğine sahip Su-57, çift motorlu ve tek pilotlu bir uçak. 37 ton azami kalkış ağırlığı bulanan uçak, saatte 2 bin 600 km azami hıza ve 20 bin metre irtifaya çıkabiliyor. Su-57, karşılaştırıldığı F-35'e oranla daha fazla mühimmat taşıma kapasitesine sahip.

SURİYE'DE GÖREV YAPMIŞTI

1 Mart 2018'de bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Su-57'lerin Suriye'de görev yaptığını teyit etmiş, 25 Mayıs 2018'de yapılan Savunma Bakanlığı açıklamasında ise, Şubat ayında Hmeymim hava üssüne gönderilen bir Su-57'nin görev sırasında bir adet güdümlü füze ateşlediğini açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Ha.Gü 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle hava savunma sistemlerimizi Süpersonik olduğu yerden havalanan.oldoğu yere inebilen maksimum faydalı yük yaşıyabilen sihaları acilen üretmeliyiz..
    Cevapla
  • Bilen adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Sihalara yoğunlaşalım, jet iha hedefimiz olmalı.Sihaları geliştirmeliyiz.uzun menzilli hava füzesi ateşleyen sihalar bizi savaş uçaklarından çok rahat korur. Hem insanlı savaş uçakları tarihe karışacak.Sonra yok dedem istanbul da arsa alsaydı şimdi zenginim muhabbetine dönmeyelim!!!! Gelecek arsada değil JET SİHA larda....
    Cevapla
  • Gariban Yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    güclü hava savunman olsun gerisi teferuat o sadece s400 le olacak is degil ama. birakisterlerse su 570 yada f350 yapsinlar. ama yinede ikiside cok iyi ucaklar. biz artik 2040lara dogru aliriz
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazen yorumlariniz kirise geliyor daha iyisini insallah en gec 2025 e biz urecez ne 40 yılından bahsediyorsun
    Cevapla
  • ALmak lazım 3 yıl önce Şikayet Et
    500 tane alalım bizde ne olur ne olmaz bulunsun öyle 100 tane filan yetmez çünkü Avrupa ABD saldırınca birlikte saldırıyor bize o yüzden bire bir savaş için değil biz bir onların hepsi olarak savaşa hazırlanmalı.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklın sıra dalgamı geçiyorsun.Yazdığına bakılırsa aklın kendine yetmez.Kimki bu ülkeye saldırmaya kalksa hepsine bi hesap yapmışızdır.Sen tasalanma.
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Emredersin ama fatura ve diğer masraflar için hemen para ver...
    Cevapla
  • Sevko 3 yıl önce Şikayet Et
    Paran var mı?
    Cevapla
  • Recep arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Su 57 yi f 35 ile karşılaştırıp durma admin. F35 tüy siklet uçak su 57nin muadili f22. Biraz araştır öyle kıyasla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek