Japonya'da koronavirüse karşı OHAL uygulamasına yeşil ışık

Japonya Başbakanı Yoşihide Suga, koronavirüs vakalarına karşı Tokyo ve çevresindeki 3 eyalette olağanüstü hal uygulanabileceğini açıkladı.

Japonya'da koronavirüse karşı OHAL uygulamasına yeşil ışık
Japonya'da koronavirüse karşı OHAL uygulamasına yeşil ışık
GİRİŞ 04.01.2021 10:05 GÜNCELLEME 27.07.2021 17:25

Japonya Başbakanı Yoşihide Suga, önlemlere rağmen COVID-19 vakalarının düşmediği Tokyo ve çevresindeki 3 eyalette OHAL uygulanabileceğini duyurdu. Suga, hükümet olarak bu bölgelerde OHAL uygulanması fikrine sıcak baktıklarını söyledi.

 

"Vakalar düşmedi. Durumu dikkatle izliyoruz. Danışman heyetin tavsiye kararı vermesini bekleyeceğim. Dışarı insan çıkan sayısı geçen ay birçok bölgede düşmesine rağmen, özellikle Tokyo ve çevre eyaletlerinin iş merkezlerinde düşmedi. Uzmanlar, izi sürülmemiş vakaların çoğunun yeme içme faaliyetlerinden kaynaklandığına dikkati çekiyor." 

"OLİMPİYATLARIN DÜZENLENMESİNDE KARARLIYIZ"

 

 

COVID-19’a karşı halkın aşılanmasının şubat sonunda başlatılması için hazırlıkların yapıldığını anlatan Suga, "Yayılmaya karşı şüphe götürmez çözüm aşıdır. Önce sağlık personeli, yaşlılar ve bakım merkezleri çalışanlarından başlanacak" dedi.

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın düzenlenmesi konusunda "kararlı" olduklarını söyleyen Suga, "İnsanlığın virüsü yendiği ve Büyük Doğu Japonya depremi hasarlarını atlattığımızın kanıtı Tokyo Oyunları olacaktır" dedi.

Tokyo ile kuzeyindeki Saitama, batısındaki Çiba ve güneyindeki Kanagawa eyalet valileri, hafta sonu COVID-19 tedbirlerinden sorumlu kabine üyesi Nişimura Yasutoşi ile görüşmesinde bölgelerinden OHAL’in uygulanmasını talep etmişti.

VAKA SAYILARI 250 BİNE YAKLAŞTI

Japonya'da COVID-19 vaka sayısı 245 bin 924’e, ölü sayısı 3 bin 634’e yükseldi. Vakalar Tokyo’da 62 bin 590’a, Osaka’da 30 bin 772’ye, Kanagawa’da 22 bin 479’a, Aiçi’de 17 bin 108’e, Saitama’da 14 bin 934’e, Hokkaido’da 13 bin 685’e, Çiba’da 11 bin 668’e, Hyogo’da 10 bin 334’e çıktı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular