Son dakika: Biden'dan son dakika açıklaması: Trump topyekun saldırı başlattı

ABD Başkanı Joe Biden ABD'de gerçekleşen kanlı baskın sonrasında açıklamalarda bulundu. Biden, ABD Kongresini basanların "yerli terörist" olduğunu, Trump'ın ise en başından demokratik kurumlara "topyekun saldırı" başlattığını söyledi.

GİRİŞ 07.01.2021 22:25 GÜNCELLEME 07.01.2021 23:24
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, dün ABD Kongresini basanların "yerli terörist" olduğunu, Başkan Donald Trump'ın ise başından bu yana demokratik kurumlara "topyekün saldırı" başlattığını söyledi.

 Delaware'de Adalet Bakanı adayı Merrick Garland'ı tanıtan Biden, dün ABD Kongresinin Trump destekçileri tarafından basılmasının ardından Washington'da yaşanan olayları değerlendirdi.

'ONLAR PROTESTOCU DEĞİL, TERÖRİST'

Kongre baskınının, Amerikan tarihinin "en karanlık" günlerinden biri olduğunu söyleyen Biden, "Onlar protestocu değildi, onlara protestocu demeyin. İsyancı bir kalabalıktı. Onlar, yerli terörist. (Trump) Başından bu yana demokratik kurumlarımıza topyekün saldırı başlattı." ifadesini kullandı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump destekçileri Kongre Binası’nı bastı. Polis giriş ve çıkışlara kapattı.

ESKİ ASKERLERİ SİYASETE ALET ETTİ

Trump demokrasimize zarar verdi. Eski askerleri siyasete alet etti. Mahkeme yargıçlarıyla başkanlığı kazanacağını düşündün. Daha seçim başlamadan mahkemede biteceğini düşünüyordu. Yargıçların başkanlığı hediye edeceğini düşünüyordu. Ama yargı sorumluluk aldı ve görevini yerine getirdi.

Adalet Bakanlığını kendi bürosu gibi kullanan bir başkan vardı. Demokrasimize yaptığı saldırılar Kongre'ye saldıralara kadar geldi.

Dün Beyaz Saray'ın önünde Trump'ın da katıldığı mitingin ardından Kongre binasına yürüyen binlerce destekçisi gösterici ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polis barikatlarını aşan bazı göstericiler, Kongre binasına girmişti.

Yaşanan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Trump, destekçilerine "itidal" çağrısında bulunmuştu.

Kongre binasına Ulusal Muhafızların sevk edilmesi talimatı verilirken, Washington'da yerel saatle 18.00 itibarıyla "sokağa çıkma" yasağı ilan edilmişti.

YORUMLAR 99
  • tual 3 yıl önce Şikayet Et
    abd olan kongre darbesinde merkel çok kızmış bende merkele kızıyorum fetöcü teröristlere iş aş para verdikleri için ve merkel ve almanya yöneticilerini birkez daha kımıyorum
    Cevapla
  • tual 3 yıl önce Şikayet Et
    abd Türkiyede olan alçak 15temmuz darbesinden sonra abd ye koliler dolusu belgeler gönderdi kanıt gönderdi ama abd o katil alçak vatan haini başterörist fetöyü Türkiyeye iade etmedi katili pensilvanyada beslemeye devam etti halada orada kalıyor o alçak sadece abd mi hayır yunanistan almanya birçok ülkede şehitlerimizin katil terçöristleri ülkelerinde barındırıyorlar
    Cevapla
  • tual 3 yıl önce Şikayet Et
    abd ye yapılan kanlı baskında nato bm avrupa ülkeleri srayan arayana kınayan kınayana oysa Türkiye olan 15temmuz alçak hain saldırıda kimse bizi aramadı biz şehit acımızı tek başımıza çektik yaralarımızı tek başımıza sardık biz Allahımıza ve istiklal marşımıza sarıldık tek yürek olduk milliiradeye demokrasimize sahip çıktık
    Cevapla
  • tual 3 yıl önce Şikayet Et
    abd kongresine yapılan kanlı saldırı trump abd seçimlerinde hile hırsızlık oldugunu söylüyor idda ediyor ey trump elinde kanıtın varmı idda ediyorsan bunu halkına ıspatlamalıydın Cumhuriyetcilere en büyük kötülügü sen yaptın seçimi çantada keklik sandın gittin golf oynadın oylara sahip çıkmadın kaybedincede sana oy veren insanları kışkırttın kongreyi tıpkı bir haydut eşkiya gibi davrandın bumu sizin demokrasi anlayışınız bıden a gelince kendi kazdıgı kuyuya kendisi düştü başka ülkelerin iç işlerine karışırken kendi ülkelerini unuttular bu dünya etme bulma dünyası
    Cevapla
  • tual 3 yıl önce Şikayet Et
    15temmuz şehitlerimizin aileleri evlat eş kardeş acısıyla yanarken onların katilleri terörist fetöcülerin ailelerine maaşlarını verenlerde oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı