ABD'de 'muz cumhuriyeti' tartışması! Kenya gazetesinden olay yorum

ABD'de eski başkanlardan Bush'un başlattığı "muz cumhuriyeti" tartışması büyüyor. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bush'a cevap verirken, yaşanan kaosun ardından Kenya Daily Nation gazetesi olay bir manşet attı.

ABD'de 'muz cumhuriyeti' tartışması! Kenya gazetesinden olay yorum
ABD'de 'muz cumhuriyeti' tartışması! Kenya gazetesinden olay yorum
GİRİŞ 08.01.2021 17:04 GÜNCELLEME 08.01.2021 17:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'deki Kongre baskınının etkileri devam ediyor. Washington DC'de ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre binası baskınında 4 kişi hayatını kaybederken, 52 kişi gözaltına alındı.

 

Başkentte yaşanan kaos dünyanın gündemine oturdu. Asya, Afrika ve Avrupa gazeteleri ABD'de yaşanan olayları manşetten duyurdu. Kenya Daily Nation gazetesi ise "Şimdi kim muz cumhuriyeti?" başlıklı bir habere yer verdi. Haberde Kenya'da birkaç yıl sonra çekilecek bir filmde ABD'de yaşananlardan esinlenebilecekleri ifade edildi. Gazetede çıkan haberde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisini basan Richard Bigo Barnett'e yer verildi.

ABD'DE "MUZ CUMHURİYETİ" TARTIŞMASI

ABD'nin eski Başkanı George W. Bush da Trump destekçilerinin Kongre'yi basmasını "Bu olaylar muz cumhuriyeti ülkelerde olur" diyerek yorumlamıştı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bush'a yanıt verdi. Twitter'dan paylaşım yapan Pompeo, söz konusu iftiranın "muz cumhuriyetleri ile Amerika'daki demokrasinin yanlış anlaşıldığını ortaya koyduğunu" söyleyerek şöyle devam etti: "Muz cumhuriyetinde gücün icra edilmesini çete şiddeti belirler. ABD'de ise kolluk kuvvetleri, halkın temsilcilerinin hukukun üstünlüğü ile anayasal hükümete uygun olarak gücü kullanabilmesi için çete şiddetini ezer."

YORUMLAR 4
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya demokrasi diyerek terör ihraç et . Ülkeleri sömür. Olmadı darbe yap. Olmadı ambargo koy. Halkın elindeki silahlar şimdi özgürlük amacıyla mı kullanılacak.
    Cevapla
  • Ali YILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey ismi afrikayı animsatan pompeo ! Kongreyi basan cete yaftasını vurduğun o abd halkı değil mi? Çete dediğin o insanların başındaki adam trump senin de başın degil mi?
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    muz cumhuriyetinden dahada fahsi
    Cevapla
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarih tekerrür edecektir. ABD herhangi bir devletin saldırısıyla değil bir iç savaş ile yıkılacaktir. Hatta bu iç savaşta merkezi hükümeti ele geçirecekler rakiplerine karşı nükleer silah bile kullanacaklardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!