Rusya'dan Dağlık Karabağ açıklaması: Aliyev ve Paşinyan şahit! Gizli madde detayı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Aliyev ve Paşinyan'ı şahit göstererek Dağlık Karabağ Savaşı'nı sonlandıran anlaşmanın sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü, Karabağ'ın statüsünün ilerleyen zamanda belirleneceğini belirterek, anlaşmada herhangi bir gizli maddenin olmadığını açıkladı.

Rusya'dan Dağlık Karabağ açıklaması: Aliyev ve Paşinyan şahit! Gizli madde detayı
Rusya'dan Dağlık Karabağ açıklaması: Aliyev ve Paşinyan şahit! Gizli madde detayı
GİRİŞ 18.01.2021 15:03 GÜNCELLEME 19.01.2021 08:04
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2020 yılının Rus diplomasisi bakımından öne çıkan olaylarının değerlendirdiği ve yaklaşık 2 saat süren yıllık basın toplantısında Dağlık Karabağ ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

 

"ANLAŞMA ETKİLİ BİÇİMDE UYGULANIYOR"

Lavrov, "Karabağ'da çatışmaların sona erdirilmesine ilişkin 9 Kasım'da yapılan anlaşma oldukça etkili bir biçimde uygulanıyor. Hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev hem Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın değerlendirmesi bu yönde" değerlendirmesini yaptı.

 

Toplantıdan bir kare

"KARABAĞ'IN STATÜSÜ SONRA BELİRLENECEK"

Dağlık Karabağ'ın statüsü hakkında da konuşan Rus bakan, "Karabağ'ın statüsünden 9 Kasım'daki anlaşmada kasıtlı olarak bahsedilmiyor. Şu anda Karabağ'ın statüsü konusunda ilerlemek için iyi bir zaman değil, bu geleceğe bırakılmış bir konu. Ermenistan'ın Karabağ ile olan bağını hiçbir zaman reddetmedik. On yıllardır süren müzakereler boyunca Ermenistan ile Karabağ’ın birbirinden koparılması hiçbir zaman gündeme gelmedi. Bu yüzdendir ki Laçin koridoruna kimse tarafından karşı çıkılmadı, halen de Azerbaycanlı komşularımız dahil tarafların uzlaşı içinde oldukları bir konu" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Lavrov'a Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova eşlik etti

ANLAŞMADA GİZLİ MADDE VAR MI?

Lavrov ayrıca, 9 Kasım'da yapılan anlaşamaya ilişkin bir başka soru karşısında, "Rusya Federasyonu, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin bu anlaşmasının gizli bir eki yoktur" dedi

"İKİ TARAFLA DA İLETİŞİM HALİNDEYİZ"

Lavrov, "Rus askeri yetkililer, Karabağ'da esir değişimi için Ermenistan ve Azerbaycanlı meslektaşları ile iletişim içindeler" açıklamasını da yaptı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 111
  • samsa 3 yıl önce Şikayet Et
    hala statü diyor gavura bak sen ...planları var demek
    Cevapla
  • Muhammet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hu gavurdan dost olmaz. Böyle biline....
    Cevapla
  • gvn 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağı ermeni ile doldurmuşlar, alsan o ermeniler azerbaycan vatandaşı olacak başına bela olacak. Belki de tercih etmediler. Azeri gardaşlar hesabını yapmıştır bir bildikleri vardır.
    Cevapla
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde bi savas daha gelecek tahmin ettime göre.
    Cevapla
  • Zəhra 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun
    Cevapla
  • Ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok rezilce, çok alçakça bir açıklama yapmış ermeni kökenli rus dışişleri bakanı. Karabağ Azerbaycan'ın. Aliyev, dikkat edin. Sahada kazandığınızı bu alçaklar yüzünden, masada kaybetmeyin. Sn. Cumhurbaşkanım, bir zahmet bu anlaşmaya da bir el at. Yoksa Karabağ yine elden gidecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer