Sürpriz isimler! Trump başkanlığının son gününde hepsine af çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki son saatlerinde 143 kişi hakkında af ve ceza indirimi kararı çıkardı. Trump'ın af çıkardığı isimler arasında herhangi bir aile üyesi bulunmazken, yolsuzluk suçlaması bulunan eski danışmanı ve baş stratejisti Steve Bannon, rapçiler Lil Wayne ve Kodak Black ile 28 yıl hapis cezası alan Detroit'in eski belediye başkanı Kwame Kilpatrick yer aldı.

Sürpriz isimler! Trump başkanlığının son gününde hepsine af çıkardı
Sürpriz isimler! Trump başkanlığının son gününde hepsine af çıkardı
GİRİŞ 20.01.2021 10:15 GÜNCELLEME 21.01.2021 08:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre; ABD Başkanı Donald Trump, görev süresinin bitmesine saatler kala 73 kişi için af çıkardı. Buna ek olarak 70 kişinin de cezasını hafifletti.

AİLE ÜYELERİ VE KİŞİSEL AVUKATI LİSTEDE YER ALMIYOR

Trump'ın giderayak kendisine ve ailesine özel af çıkartacağı iddia edilmişti. Ancak Trump'ın af çıkardığı isimler arasında herhangi bir aile üyesi bulunmuyor. Af çıkarılanlar arasında Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani de yok. Giuliani, Trump'ın seçim sonuçlarını tersine çevirme çabalarını yöneten isimlerden biriydi.

Rudy Giuliani

BANNON'I, İKİ RAPÇİYİ VE ESKİ BELEDİYE BAŞKANINI AFFETTİ

ABD Başkanı'nın eski danışmanı ve baş stratejisti Steve Bannon listede yer aldı. Bannon'ın üzerinde yolsuzluk suçlaması var ve hala bu konudan aklanmamıştı. Hakkında hazırlanan iddianameye göre Bannon, 2016 yılındaki seçim kampanyasında toplanan 25 milyon dolardan yüz binlerce doları kendi şahsi işleri için harcadı. Suçlamaları kabul etmeyen Bannon'ın yargılamasına devam ediliyordu.

Soldan sağa; Steve Bannon, Kodak Black, Lil Wayne ve Kwame Kilpatrick

Trump ayrıca, silah taşıma kanunlarını deldikleri için yargılanan rap sanatçıları Lil Wayne ve Kodak Black ile yolsuzluk suçlamaları ile 28 yıl hapis cezası alan Detroit'in eski Belediye Başkanı Kwame Kilpatrick için de af çıkardı.

Af uygulanan kişiler arasında ABD'de Google eski mühendisi Anthony Levandowski de yer alıyor. Levandowski, şirketin sürücüsüz araç birimi Waymo'da çalıştığı dönemde ticari sırlarını mobil ulaşım uygulaması Uber'e satmak suçundan 18 ay hapse mahkum edilmişti.

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange ve ABD devletinin bilgilerini sızdırmakla suçlanan Edward Snowden listede yer almadı.

Edward Snowden (solda) Julian Assange (sağda)

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA DA AF ÇIKARMIŞTI

Trump geçtiğimiz haftalarda eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, eski kampanya yöneticisi Paul Manafort, Cumhuriyetçi siyasi ajan Roger Stone, kızı Ivanka'nın kayınpederi Charles Kushner, eski kampanya danışmanı George Papadopoulos ve 2007'de 14 silahsız Iraklı sivili öldürmekten suçlu bulunan dört eski Blackwater askerini affetmişti.

AF ÇIKARAN DİĞER BAŞKANLAR

George H.W. Bush 74, Jimmy Carter 534, John F. Kennedy 572, Gerald Ford 404, Bill Clinton ise 140 kişiye af çıkarmıştı.

AF EDİLENLERİN TAM LİSTESİ

Hakkında af çıkarılan diğer bir isim ise eski bir üst düzey fon kaynağı olan ve yabancı lobicilik kanunlarını ihlalden suçlu bulunan Elliott Broidy oldu. Trump ayrıca, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarını kabul eden, Rus casusu olduğu iddia edilen Maria Butina ile bağlantılı olduğu belirtilen Paul Erickson'ı da affetti. Memurlara rüşvet vermeye çalışmaktan suçlu bulunan Robin Hayes, bilgi sızdırmakla suçlanan William Walters ve ABD'nin casus olmakla suçladığı İsrail subayı Aviem Sella, Todd Boulanger, Abel Holtz, Temsilci Rick Renzi, Kenneth Kurson, Casey Urlacher, Carl Andrews Boggs, James E. Johnson, Jr., Tommaso Buti, Bill K. Kapri, Glen Moss, Anthony Levandowski, Michael Liberty, Greg Reyes, Jeffrey Alan Conway, Benedict Olberding, Syrita Steib-Martin, Eric Wesley Patton, Robert William Cawthon, Hal Knudson Mergler, Gary Evan Hendler, John Harold Wall, Steven Samuel Grantham, Clarence Olin Freeman, Fred Keith Alford, Alex Adjmi, Stephen K. Bannon, Douglas Jemal, Dr. Scott Harkonen, Dr. Scott Harkonen, Johnny D. Phillips, Jr., Dr. Mahmoud Reza Banki, John Nystrom, Gregory Jorgensen, Deborah Jorgensen, Martin Jorgensen, Jessica Frease, Robert Cannon "Robin" Hayes, Thomas Kenton "Ken" Ford, Scott Conor Crosby, Lynn Barney, Joshua J. Smith, Amy Povah, Dr. Frederick Nahas, David Tamman, Dr. Faustino Bernadett, Todd Farha, Thaddeus Bereday, William Kale, Paul Behrens, Peter Clay, David Rowland, Randall "Duke" Cunningham, Stephen Odzer, Steven Benjamin Floyd, Joey Hancock, David E. Miller, James Austin Hayes, Drew Brownstein, Robert Bowker, Amir Khan, Patrick Lee Swisher, Robert Sherrill, Dr. Robert S. Corkern, David Lamar Clanton, George Gilmore, Desiree Perez, Robert "Bob" Zangrillo, Hillel Nahmad, Brian McSwain, John Duncan Fordham, William "Ed" Henry affedildi.

CEZASINDA İNDİRİM YAPILANLARIN TAM LİSTESİ

Cezası hafifleyen isimler Jaime A. Davidson, Jawad A. Musa, Adriana Shayota, Ferrell Damon Scott, Jerry Donnell Walden, Michael Ashley, Lou Hobbs, Matthew Antoine Canady, Mario Claiborne, Rodney Nakia Gibson, Tom Leroy Whitehurst, Monstsho Eugene Vernon, Luis Fernando Sicard, DeWayne Phelps, Isaac Nelson, Traie Tavares Kelly, Javier Gonzales, John Knock, Kenneth Charles Fragoso, Luis Gonzalez, Anthony DeJohn, Corvain Cooper, Way Quoe Long, Michael Pelletier, Craig Cesal, Darrell Frazier, Lavonne Roach, Blanca Virgen, Robert Francis, Brian Simmons, Derrick Smith, Raymond Hersman, David Barren, James Romans, Jonathon Braun, Michael Harris, Kyle Kimoto, Chalana McFarland, Eliyahu Weinstein, John Estin Davis, Noah Kleinman, Tena Logan, MaryAnne Locke, April Coots, Caroline Yeats, Jodi Lynn Richter, Kristina Bohnenkamp, Mary Roberts, Cassandra Ann Kasowski, Lerna Lea Paulson, Ann Butler, Sydney Navarro, Tara Perry, Jon Harder, Chris Young, Adrianne Miller, Fred "Dave" Clark, William Walters, James Brian Cruz, Shalom Weiss, Salomon Melgen oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Cafer58 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizene ya kim kimi af ettiyse.ne oldu yani abd şimdi çok mu adil bir ülke oldu.guetemalayı kimse unutmasin
    Cevapla
  • gündem 3 yıl önce Şikayet Et
    listeyi yayınlamanız iyi oldu, zira merak ettiğim şey buydu.
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump "tekrar geleceğinin sinyalini vermiş" ve aflar... EEEeeeesen HAKAN ATİLAYI niye affetmedin, hangi yüzle Türkiye nin yüzne bakacaksın.
    Cevapla
  • saydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD katil bir devlettir biri gidiyor biri geliyor farketmez bunları Esed sisi köpeklerini anlarım ama İran s. arabistan bae yönetimlerine ne diyeceğiz esas tehlike bunlar Mekke Medine Kudüs yasta ise asıl sebeb bunlardır Müslümanım diyen bu tahlili yapmalı.
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyemezsin işte. Trump başka ülkede savaş çıkarmamış tek abd başkanıydı. Hiçbir Müslüman ülkeyi işgal etmedi. Kudüs'ü İsrail'i başkenti olarak tanıdı evet kötüydü. Kötü gitti ama şimdi daha kötü geldi. Ehli kitap gitti dinsiz satanist geldi.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadir mısıroğlu nun dedikleri çıkıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi