ABD'de 'nükleer futbol topu' karmaşası! Trump'ın kodları Biden'a teslim ediş şekli belli oldu

ABD'de Başkan Donald Trump'ın "ayrı bir veda partisi" düzenleyip Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacak olması, ABD'de "nükleer kodlar" tartışmasını başlattı. Diğer adı "Nükleer futbol topu (nuclear football)" olan çanta, ABD'deki ritüele göre sadece yemin töreninde başkan olan isme veriliyor. CNN'e konuşan uzmanlar, Trump'ın törende olmayacak olması sebebiyle alternatif senaryoyu açıkladı.

GİRİŞ 20.01.2021 11:49 GÜNCELLEME 20.01.2021 11:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD'de başkanlık değişimleri sırasında, başkanların her an yanlarında taşıdıkları "nükleer kodlar" da el değiştiriyor. "Nükleer futbol topu (nuclear football)" olarak anılan ve bir askeri yetkili tarafından her an başkanın yanında taşınan çanta, görevini bırakan başkandan yeni başkana geçiyor. Yeni başkanın yemin töreninde, çanta iki ismin askeri personeli arasında el değiştiriyor.

TRUMP'IN ALDIĞI "AYRI VEDA PARTİSİ" İŞLERİ KARIŞTIRDI

Ancak Donald Trump, Joe Biden'ın yemin törenine katılmak yerine Florida'da kendisine veda partisi düzenleyecek olması, bu devir teslimi karmaşık hale getirdi.

CNN: İKİ AYRI ÇANTA OLACAK, BAŞKANLIK 24:00'DA BIDEN'A GEÇİNCE TRUMP'TAKİ KODLAR ETKİSİZ HALE GELECEK VE YENİ KODLAR BIDEN'A VERİLECEK

CNN International'a konuşan konunun uzmanları, Trump'ın yanında, görevi resmen bırakmış olacağı 23:59:59 saatine dek içindeki kodların aktif olduğu bir "nükleer futbol topu" bulunacak. Bununla birlikte, Biden'a bu saatte teslim edilecek ikinci bir "nükleer futbol topu" bulunacak. Biden yemin eder etmez kendisi için hazırlanan çantayı teslim alacak, Trump'ın yanındaki çantadaki yazılımın içerdiği kodlar ise anında geçersiz hale gelecek. Trump'a çantayı taşımak için eşlik eden askeri yetkili de Washington'a dönecek.

NÜKLEER KODLARIN OLDUĞU ÇANTANIN İÇİNDE NE VAR?

"Nükleer futbol topu" adı verilen çanta, başkanlara her an eşlik eden bir askeri personel tarafından taşınıyor. İçinde, bir başkanın nükleer saldırı emri vermesinin önünü açan ekipmanlar, yetki belgeleri ve emri veren kişinin başkan olduğunu kesinleştirmeyi amaçlayan, 3 inç (7,3 santimetre) ile 5 inç (13 santimetre) boyutlarında olan ve "bisküvi" olarak adlandırılan bir dijital yazılım bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    İpin ucunu tutan vitrindeki değil vitrinin arkasında
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    o kodlar olmasa o adamı öldürürlerdi
    Cevapla
  • filinta 3 yıl önce Şikayet Et
    irana nükleer çalışma yapıyor diye savaş tehdidi yapıyor, ambargo uyguluyor- kendisi nükleer füze şifresi muhabbeti yapıyor
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların işi gücü algı . Aptal gibi çanta taşıyarak güya gövde gösterisi yapıyorlar .Bu kadar önemli bilgiler sadece o çantada yani , yersen . Bunu bir tören haline getirip çantayıda algı malzemesi olarak kullanarak gövde gösterisi yapıyor katliamseverler .
    Cevapla
  • orjinalcantaci 3 yıl önce Şikayet Et
    ayni cantadan bende var merterde deri atolyesinde birebir yapariz ustunede nuclear fashion yazar satariz kolay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı