Rusya'da Putin portresi kaldırmalı sosyal medya eylemi

Rusya'da muhalif Navalniy'in tutuklanması sonrasında başlayan sokak eylemleri büyüyor. Özellikle Sokakların yanı sıra kurum ve kuruluşlarda da başlatılan eylemler okullara taşındı. Sosyal medya platformlarında bir öğrencinin, sınıftaki Putin fotoğrafını kaldırması viral haline geldi.

GİRİŞ 24.01.2021 12:00 GÜNCELLEME 24.01.2021 12:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik eylemler devam ediyor. Sokaklarda Navalniy'in tutuklanması nedeniyle gösteriler yapan eylemciler ile polisler arasında çatışmalar yaşanırken, protesto yapan muhalifler topluca gözaltına alınmaya devam ediliyor.

EYLEMLER OKULLARA TAŞINDI

Rusya'nın pek çok bölgesinde yaşanan bu eylemlerde artış gözlenirken, muhalif lider Navalny'nin gözaltına alınması sonra başlayan eylemler sürüyor. Her geçen gün büyüyen protestolar okullara da taşındı. Devlet başkanı Putin'in fotoğrafını indirerek yeni bir eylem başlatıldı. 

SOSYAL MEDYADA YAYILIYOR

Göstericilerden 16 yaşındaki genç öğrenci Alina Morozova, sınıfının duvarında asılı olan Putin portresini sandalyenin üzerine çıkarak indirdi ve kameraya poz verdi. Alina, "Videomla, okuldaki herkesin hak sahibi olduğu sivil duruşumu ifade ettim" dedi.

Çekilen video sosyal medya platformlarında propoganda aracı olarak kullanılırken, eylemler sosyal medya hesapları üzerinden sempati kazanmaya çalışıyor.

YORUMLAR 11
  • ali.k 3 yıl önce Şikayet Et
    buda gezizekalilardan.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD Rusya yı karıştırmak istiyor. Siyonistler öyle istiyor. O piyonlar da buna alet oluyor. Aynı güruh Türkiye yi de karıştırmak istiyor.
    Cevapla
  • Amed21 3 yıl önce Şikayet Et
    Aptalca şeyler ABD oyunu kahrolsun zalimler
    Cevapla
  • Fenerbahçe Lee 3 yıl önce Şikayet Et
    görev tamam şimdi haritadan bir ülke beyenebilirsin avrupa abd kanada hiç farketmez istediğin iş ev araba tabi önce rusyadan çıkmayı başarman gerekiyor putin seni kaybetmezse
    Cevapla
  • Sevim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah ruslar..O kadar aptalsınz ki.Adam sizi çöpten çıkardı. Bu kadar ülkesine ,halkına aşık bir adamı anlayamadınız.Biz mi? Biz çok daha kötü bir lideriniz olursa ancak mutlu oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı