Görüşmeler öncesi Yunanistan'dan kışkırtıcı hamle!

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, son günlerde askeri harcamalarını iyiden iyiye artıran Yunanistan'dan yeni bir adım geliyor. Fransız Savunma Bakanı'nın önümüzdeki günlerde ülkeye gerçekleştireceği ziyaretin sadece bir başlangıç olduğunu kaydeden Yunan basınına göre, bu süreç hızlanarak devam edecek.

Görüşmeler öncesi Yunanistan'dan kışkırtıcı hamle!
Görüşmeler öncesi Yunanistan'dan kışkırtıcı hamle!
GİRİŞ 25.01.2021 08:27 GÜNCELLEME 25.01.2021 08:37
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yapılacak görüşmelere sayılı günler kala Yunanistan cephesinden kışkırtıcı haberler gelmeye devam ediyor.Yunan Pentapostagma'da çıkan habere göre, Fransa Savunma Bakanı Florence Parley'in Pazartesi günü ülkeye resmi ziyaret yapması bekleniyor.Fransa'nın Rafale uçakları dışında Belharra fırkateyni için de önerilerini sunacağı tahmin ediliyor.

YENİ TEKLİF SUNDULAR

Fransa Savunma Bakanı'nın ziyareti göz önüne alındığında, birçok çevrece yapılan değerlendirmede Fransızların 4 Belharra önerisinin tek yönlü bir anlaşma olduğu fikri ağır basıyor.Yeni gelen bilgiler, Fransa'nın Yunanistan'daki 4 fırkateynin 3'ünün bir Yunan tersanesinde toplam maliyeti 5 milyar avro olan silah sistemleriyle birlikte inşa edilmesini içeren yeni bir teklif sunduğunu gösteriyor.

Fransızların ayrıca geçici çözüm olarak da La Fayette sınıfı fırkateyn ve 4. MEKO fırkateynlerini yenilemek için bir paket sunduğu da söyleniyor.Yunan medyasına göre, Parley'in gelişi önümüzdeki günlerde göreceğimiz tek Fransız ziyareti olmayacak. 2-4 Şubat arasında Fransız hava kuvvetlerine mensup dört Rafale, Tanagra hava üssüne konuşlandırılacak.Fransız Rafale, yakında saflarına katılacak uçakları daha iyi tanıyabilmek için Hava Kuvvetlerinin (PA) Mirage-2000-5 ve F-16 avcı uçakları ile tatbikatlar yapacak.

Türkiye görüşmesi öncesi kendi partisinden en sert tepki


SULAR ISINIYOR 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, resmen onaylanması beklenen İyon Denizi'nde 12 mil kararı için Çarşamba günü parlamentoda kürsüye çıktı.Türkiye'nin sert tepkisini çekecek cümleyi kuran Dendias, "Ve tabii ki Girit, Girit’in doğu tarafını da kapsıyor. Girit'in doğusunda da kara sularımızı genişletmeyi planlıyoruz" dedi. Dışişleri Bakanı Dendias, yine aynı konuşmasında Türkiye ile istikşafi görüşmeler öncesi Yunanistan'ın kara suları konusunda müzakere kabul etmeyeceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise, bugün "Batı kara suları sınırlarını genişletmek Yunanistan’ın hakkı. Bu, Doğu sınırlarımız için de mesaj niteliği taşıyor" diye konuştu.Arka arkaya yapılan açıklamaların ardından gözlerin çevrildiği Girit Adası'ndan ise, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı hayli sürpriz fotoğraflara internet sitesinde yer verdi.

TÜRKİYE MANŞETLER VE BAŞYAZILARDA 

Yunan medyasında, hafta başından bu yana 25 Ocak tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek istikşafi görüşmelere ilişkin analizler göze çarpıyor. Medya, istikşafi görüşmelerden pek umutlu değil. Kathimerini gazetesi, mevcut şartlar altında herhangi bir ilerlemenin beklenmediğini belirttiği analizinde Ankara'nın Ege Denizi'ndeki amaçlarından vazgeçmediğini savundu

YORUMLAR 46
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Şunların bi gemisini yanlışlıkla batırsak nasıl olur acaba? Sonra aa pardon deriz. Tam savaş değil de ara ara bi elense çekmek de artık savaş taktiklerinden biri.
    Cevapla
  • Yakup55 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Fransanın yeni sömürgesi oldu .
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan, Fransa, ABD, Güney Kıbrıs, İsrail, mısır, bae, hepsi Ege'de yunanistanla tatbikat yapıp Türkiye'yi tehdit ediyolar silah sanayinin acilen yerli gizli etkili silahlar yapması lazım sihala ihala 50 senelik F16 larla bunlara kafa tutamayız
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    La bi git.
    Cevapla
  • ast 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Pasinyan sonuc
    Cevapla
  • Sahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan zamaninda fransanin arkasina uydunuz sizi denize döktük yine onlarin arkasina uyarsaniz busefer hepinizi okyanusa gömeriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor