15 Türk denizciyi kaçıran korsanlar ilk kez iletişim kurdu! İşte mürettebatın sağlık durumu

Liberya bayraklı ve İngiliz şirkete ait M/V Mozart adlı gemiye saldırarak 1 Azeri denizciyi öldürdükten sonra 15 Türk denizciyi kaçıran korsanlarla ilk temas kuruldu. Şirketin Almanya'daki ofisi ile irtibat kuran korsanlar, tüm mürettebatın iyi olduğuna dair kanıtlar sundu.

15 Türk denizciyi kaçıran korsanlar ilk kez iletişim kurdu! İşte mürettebatın sağlık durumu
15 Türk denizciyi kaçıran korsanlar ilk kez iletişim kurdu! İşte mürettebatın sağlık durumu
GİRİŞ 28.01.2021 17:13 GÜNCELLEME 29.01.2021 10:42
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Gine Körfezi'nde kanlı saldırı gerçekleştiren ve gemi kaptanıyla birlikte toplam 15 Türkü kaçıran korsanlar, 5'inci günde şirketle irtibata geçti. Şirketin Almanya-Hamburg'daki ofisini arayan korsanlar, tüm mürettebatın isimlerini söyledi ve hepsinin durumunun iyi olduğuna dair kanıtlar sundu.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Boden Denizcilik, 23 Ocak 2021 tarihinde Sao Tome açıklarında kaçırılan konteyner gemisi MOZART'ın mürettebat üyeleriyle iletişim kurmuştur.  Bu kapsamda 15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve birlikte olduğu bilgisi elde edilmiştir. Boden ve Borealis Denizcilik, mürettebatının ve mürettebat ailelerinin güvenlik ve sağlığının korunması için konu ile ilgili ek bir yorumda bulunmayacaktır."

"MÜRETTEBATI GETİRMEK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Öte yandan Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, "Mürettebatı Türkiye'ye sağ salim getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.

YORUMLAR 32
  • Haci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu heryerden vergi kaçirmaya alişik olan godamanlar sıkı denettime tabi tutulmali çala çala buyuyorlar
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi gelişme. Hiç olmazsa hayatta olduklarını biliyoruz.
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdilik ipleri kime bağlı belli olmayan korsanların yaptığı yanına karmi kalacak.
    Cevapla
  • Hakkı Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kardeşlerimizi korusun ama bunun hesabı da kesilmeli...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Zengin armatörlerimiz gemisine yabancı bayrak takıp, yabancı şirketle çalıştırıyor. Neden ? Memlekete vergi vermemek için. Ama sıkışınca Türk gemisi oluyor. Gariban asgari ücretlinin vergisi direk kesiliyor. Olan esir alınan çalışanlara oluyor, inşallah sağ salim kurtulurlar.
    Cevapla
  • ismi lazim degil 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye de armator olan bir suru eski basbakan , bakan ve simdiki bakan , milletvekilleri var. gemileri yabanci bayrakli. Kimse vatan edebiyati yapmasin. herkes kesesini doldurma sevdasinda. Yanibasimizdaki yunanistan yillik denizcilikten 100 milyar usd kazanirken biz 3milyar usd ile ovunuyoruz. Korsan hadiseleri global olarak bir problem ve hic bir sey yapilmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!