Çavuşoğlu'ndan kaçırılan 15 Türk denizci ile ilgili açıklama! 'Gemi Türk gemisi değil'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gine açıklarında kaçırılan 15 Türk denizci ile ilgili olarak, "Şu ana kadar korsanlardan bir haber yok" açıklamasını yaptı. Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan ise, "Gemimiz, Türk sahipli veya Türk bayraklı değildir. Gemimiz, yabancı yatırımcılara aittir" dedi.

GİRİŞ 25.01.2021 14:30 GÜNCELLEME 26.01.2021 09:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kısa bir basın açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu, Gine Körfezi'nde kaçırılan 15 Türk gemi mürettebatıyla ilgili olarak, korsanların henüz hiç kimseyle temasa geçmediğini belirterek, "Vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı olmuştur. 15 vatandaşımız şu anda kaçırılmış durumda. Gemi şu anda limana yanaştı. Gemide güvenlikle ilgili bir sızma, sıkıntı yok. Korsanlar ne bizle ne ailelerle ne de şirketle bir temasta bulunmadı. Henüz bir haber gelmedi. Hayatını kaybeden Azerbaycan Türkü kardeşimizi Azerbaycan'a uğurlayacağız. Dördüncü kaptanımız ve personelimiz şu anda gemide kalıyor, şirket de öyle istedi" ifadelerini kullandı.

"GEMİ TÜRK GEMİSİ DEĞİL"

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan: "Gemimiz, Türk sahipli veya Türk bayraklı değildir. Gemimiz, yabancı yatırımcılara aittir. Boden Denizcilik AŞ, geminin teknik işletmesinden sorumludur.  Korsanlardan bir telefon alındığına dair bana hiçbir bilgi ulaşmadı. Gemide hayatını kaybeden ikinci mühendisin naaşı THY ile Türkiye'ye getirilip Azerbaycan'a gönderilecek. 1-2 gün içinde yeni personelin gemiye katılacağını ve (gemiden kalan) mevcut personelin Türkiye'ye dönüşünün sağlanacağını düşünmekteyim"

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 24
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    TC Devleti, Gemiye El Koysun. Gemi ve icindeki mallari, bizim 15 Vatandasimiz serbest kalana kadar rehin tutun. Eger Korsanlara tam bilgi ulasmasaydi, bu Müdahele olmazdi. Gemi Sirketinin (BOREALIS) bu iste eli var.! cünkü Gemide calisanlarin tamami Türk olmasi ve tam da bu Gemiye müdahele yapilmasi Bir Tesadüf degil.!!
    Cevapla
  • Hsn 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun bende 1 ay kadar rehin kalmıştım Nijerya da,bu kötü olay da bayelsa bölgesindeki kabilelerin işi tabikide umarım en yakın zamanda sağsalim vatanlarını dönerler.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Atmaca füzeleri yerleştirelim Bakalım kim gelecek
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Elin gemisine mi.. Haberi okumadın galiba cengaver. Ateşini asker ocağına sakla,orada bol bol talim yaparsın.
    Cevapla
  • Nedim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence böyle gemilere tanksavar veya başka füze yerleştir bakalım daha yaklaşıyorlarmı.
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaten doğru söyledin ,bu gençleri mafya dizileri böyle yaptı. Elin gemisine ,başkasının şirketine füze ,üstelikte denizde tanksavar. Ey Allahım aklıma mukayyet ol,bunlarda nasıl bir hayal dünyası gelişti böyle.
    Cevapla
  • Adamsın devam 3 yıl önce Şikayet Et
    Çukur izleyen kitleden de mantıklı yorum beklenemezdi zaten
    Cevapla
  • Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki yerel mafyalara para verip o korsanları öldürtmeliyiz ki bir daha Türk gemisine saldırmasınlar. Yoksa yol olur. Ama şirket belliki ucuza kaçmış koruma almamış. Liberya bayrağıyla geçiyor. Sorumluluk kaldı devletin başına.
    Cevapla
  • cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberi nerenle okudun acaba Vartolu bilader.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil