Husiler: Yemen'deki krizden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon sorumlu

Yemen'deki Husiler, ülkede yaşanan ekonomik ve insani krizden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerini sorumlu tuttu.

Husiler: Yemen'deki krizden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon sorumlu
Husiler: Yemen'deki krizden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon sorumlu
GİRİŞ 01.02.2021 15:34 GÜNCELLEME 01.02.2021 15:34

Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, sosyal medyahesabından yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin temel ihtiyaç malzemelerinin bölgelere girişi karşılığında Yemenlilerden ücret aldığını savundu.

İNSANİ KRİZDEN KOALİSYON SORUMLU

Husi, koalisyonun, petrol türevlerine el koyduğunu, Birleşmiş Milletler'in giriş izinlerini reddettiğini, petrolü ve serveti yağmaladığını, yerel para birimine de zarar verdiğini öne sürdü.

Ülkedeki ekonomik ve insani krizden koalisyon güçlerinin sorumlu olduğunu söyleyen Husi, bu konuda bilgi toplanması için bir ekip kurulması çağrısı yaptı.

Koalisyon güçlerinden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

KOALİSYON SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Husiler, koalisyon güçlerini, Yemen'i abluka altına almak, gıda maddelerinin ve insani yardımların ülkeye ulaşımını aksatmak, yakıt taşıyan gemilere el koymak ve Hudeyde Limanı'na girişlerine engel olmakla suçluyor. Koalisyon güçleri ise tüm bu suçlamaları reddediyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı