Korkunç koronavirüs uyarısı! Tarih verdi: Büyük kasırga geliyor...

ABD'nin önde gelen epidemiyologlarından Michael Osterholm, İngiltere'den gelen ve daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs türünün 6 ila 14 hafta içerisinde ABD geneline yayılabileceği uyarısında bulundu. Osterholm, "Bir kasırga geliyor. Bu büyük dalga yüzünden sesimizi yükseltmemiz ve bunu anlamamız gerektiğini düşünüyorum" sözleriyle uyardı.

Korkunç koronavirüs uyarısı! Tarih verdi: Büyük kasırga geliyor...
Korkunç koronavirüs uyarısı! Tarih verdi: Büyük kasırga geliyor...
GİRİŞ 02.02.2021 06:28 GÜNCELLEME 02.02.2021 13:32
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalık Araştırma ve Politika Merkezi Direktörü Michael Osterholm, NBC kanalına verdiği röportajda, Kovid-19'un ABD'deki gidişatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"HİÇ TECRÜBE ETMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİ GÖRECEĞİZ"

"Gerçek şu ki, İngiltere'den gelen bu yeni varyantta önümüzdeki 6 ila 14 hafta içinde hızlı bir artış yaşanacak ve eğer bu gerçekleşirse, ülkede daha önce hiç tecrübe etmediğimiz bir şeyi göreceğiz." ifadesini kullanan Osterholm, salgınla mücadelede hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

"BİR KASIRGA GELİYOR"

Osterholm, Kovid-19'un İngiltere'den gelen yeni türünün tehlikesine, "Bir kasırga geliyor. Bu büyük dalga yüzünden sesimizi yükseltmemiz ve bunu anlamamız gerektiğini düşünüyorum." sözleriyle dikkat çekti.

BİDEN DA TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden'in başkanlık geçiş ekibinde de Kovid-19 danışma kurulu üyesi olarak yer alan Osterholm, yeni türün ülkede hızla yayılmasından dolayı aşılama stratejisini değiştirilmesi ve ikinci dozları vermek yerine birinci doz aşının daha çok insana bir an önce ulaştırılması gerektiğini savundu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) 15 Ocak tarihli açıklamasında, Kovid-19'un İngiltere'de ortaya çıkan türünün daha bulaşıcı olduğuna ve ülkede hızla artabileceğine dikkat çekilmişti.

YORUMLAR 26
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hasbunallahi venimel vekil
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye virüs gelse ne olur masumlarda etkilenir ama elitler beyin takımı kendini korur. O yüzden asıl beyin takımını etkileyecek bir faktör zulumleri azaltabilir.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi İnşallah , Allah'tan gelen her şeye razıyız umuyoruz bize sabrını verir. Bizden ölen şehit kalan gazidir. No problem. Hangi kasırga gelecekse gelsin.
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakiyorum da, ya bu ulkede ciddi mantik ve vicdan eksikligi olan insanlar çokça var ya da birileri insanimizi boyle gostermek icin kasıtlı yorumlar yazıyor. 1. Amerikaya giden virüs, senin ulkene de gelecek, o zaman zulmettin buldun mu olacak? 2. Müslüman, masum insanlarin da öldüğü bir olaya sevinmez, bir masum olmesin diye, savasta bile azami ozen gösterir. Sanki Amerikada ölenler, baska ülkeleri isgal eden yoneticiler, siradan vatandaşlar.
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    İfadelere bak, "sesimizi yükseltmemiz ve bunu anlamamiz gerekiyor". Bastan aşağı artistlik. Bilim insaniyla , artist farkını, şu hastalik döneminde cok net gördük. Tiksindim artık, bu millete travma yaratma bahasına ortaya çıkıp felaket tellallığı yapanlardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu