Myanmar'da askeri darbe: Tüm uçuşlar 1 Haziran'a kadar iptal edildi

Myanmar Ordusu, iç ve dış hatlardaki uçak seferlerine ilişkin bildiri yayımladı ve 1 Haziran'a kadar tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

GİRİŞ 02.02.2021 13:58 GÜNCELLEME 02.02.2021 15:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Myanmar Ordusu, iç ve dış hatlardaki uçak seferlerine ilişkin bildiri yayımladı. Buna göre 31 Mayıs saat 23.59’a kadar tüm uçuşlar askıya alındı.

Ayrıca ülkede, yüzlerce milletvekilinin gözaltına alınmasından bir gün sonra bazı parlamento üyelerinin de hükümet binasında tutulduğu bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, Hindistan'ın Yangon Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, Myanmar'da yaşayan vatandaşlarına gerekli önlemleri almaları ve gereksiz seyahatlerden kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

MYANMAR'DA ASKERİ DARBE

Myanmar'da dün, iktidar partisi Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) Partisi Sözcüsü Myo Nyunt, Devlet Konseyi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ile partinin diğer yöneticilerinin gözaltına alınmış, ardından da ordu ülke yönetimine el koyduğunu duyurmuştu.

Dünyadan darbe karşıtı açıklamalar gelirken, gözaltına alınan liderlerin serbest bırakılması istenmişti.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 2
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığınız zulmü cinayetleri rabim kendi elinizle size yaptırsın inş la parçalandığını hesap verdiğinizi bizlere görmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara yaptıklarınız unutulmadı.hak yerini muhakkak bulacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'