Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine BBC'den destek

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyonlara dış basının yakın takibi devam ediyor. Dün New York Times'ın geniş bir sayfa ayırdığı eylemlere bugün de BBC'den destek geldi. BBC'de yer alan haberde "Boğaziçi öğrencilerini desteklemek için Türkiye çapında yeni protesto çağrıları yapılıyor." denildi.

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine BBC'den destek
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine BBC'den destek
GİRİŞ 03.02.2021 10:49 GÜNCELLEME 03.02.2021 10:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör değişimi bahanesiyle provokasyona soyunan illegal oluşumlara bir destek de BBC'den geldi. İngiliz medya kuruluşunun haber platformunda yer alan içerikte provokatörleri masumlaştırma çalışmaları yapıldı.

Gezi parkı olaylarındaki gibi ortalığı karıştırmak isteyen kesim, burada da gösterilere desteklerini sürdürüyor.

DESTEK ÇAĞRILARI

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının islami değerlere aykırı bir şekilde sergilenmesini meşrulaştıran BBC, Erdoğan'ın konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoların arttığını aktardı. Haberde, "Protestolar bir aydır devam ediyor ama gerilim hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Boğaziçi öğrencilerini desteklemek için Türkiye çapında yeni protesto çağrıları yapılıyor." denildi.

İllegal oluşumlara yönelik destek açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. Avrupa Parlamentosu Milletvekili Terry Reintke de "LGBT'lileri günah keçisi yapmak, Polonya ve Macaristan'da gördüğümüz tehlikeli bir taktik." diye yazdı. Reintke, paylaşımının devamında Ankara'yı suçlamaya kalkarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu, bunu Türkiye'deki topluma karşı yapıyor. Biz bir ideoloji değiliz. Biz suçlu değiliz." dedi.

YORUMLAR 15
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür ülkemi kötüleyen haberlere kim vesile oluyorsa Yüce Allah gün yüzü göstermesin. Devletimiz sert yüzü gösterip bu hain sürüsüne en sert darbeyi indirmeli, hainlere merhamet olmamalı.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın yaptığı gibi protesto yapanları gözaltına alın sorun düzelecektir nokta
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı devletin bir okuluna müdür atayamazmi Teröristlerin arkasinda chpkk vardir Türkiyenin dusmani tum teroristler etkisiz hale getirilmelidir
    Cevapla
  • Cavus 3 yıl önce Şikayet Et
    Abdulhamite de aynisi yaptilar ama busefer olmayacak devletimin polisimin yanindayim
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    EE fransada 1 yılı aşkın protestoyu çekmezler gelir Türkiye yi çekerler ... Mesele ağaç değil arkadaş sen hâlâ anlamadınmı!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı