DSÖ'nün uyarısına rağmen harekete geçiyorlar! Korona projesi hazırlandı

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'yolculardan aşı olduğuna dair kanıt istenmesini tavsiye etmiyoruz' açıklamasına rağmen, Danimarka dijital aşı pasaportu hazırlıklarına başlandığını duyurdu. Aşı pasaportu diğer ülkelerde de gündeme gelmiş ve fişleme tartışmalarına neden olmuştu.

DSÖ'nün uyarısına rağmen harekete geçiyorlar! Korona projesi hazırlandı
DSÖ'nün uyarısına rağmen harekete geçiyorlar! Korona projesi hazırlandı
GİRİŞ 03.02.2021 20:24 GÜNCELLEME 03.02.2021 20:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Maliye Bakan Vekili Bödskov, düzenlediği basın toplantısında, iş dünyasının temsilcileriyle dijital Kovid-19 pasaportu hazırlamak için teknolojik altyapı çalışmalarına başladıklarını, sonuca ulaşmanın aylar sürebileceğini belirtti.

Dijital Kovid-19 pasaportunun teknolojik altyapısıyla ilgili bilgi veren Bödskov, "Önemli olan doğru teknolojik çözümü bulmak. Bu sayede kültürel ve toplumsal yaşamda, özellikle iş seyahatleri olmak üzere yurt dışı seyahatlerinde kullanılacak teknolojik bir çözüm sunacağız." dedi.

AŞI PASAPORTUNA İŞ DÜNYASINDAN DESTEK GELDİ

Danimarka Ticaret Odası (Dansk Erhverv) Direktörü Brian Mikkelsen, Kovid-19 pasaportundan beklentilerinin yüksek olduğunu ve uzun süredir üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Mikkelsen, iş dünyasının Kovid-19 pasaportunun özellikle yeme-içme sektörü, festival gibi etkinlikler ve iş seyahatleri için imkan sağlamasını umduğunu söyledi.

İZLANDA İLK ÜLKE OLDU

AB bu konuda henüz uzlaşamazken İzlanda'da sertifikalar dağıtılmaya başlandı. SchengenVisaInfo.com sitesinin aktardığına göre İzlanda bunu yapan ilk Schengen Bölgesi ülkesi oldu.

DSÖ, AŞI PASAPORTUNA KARŞI ÇIKMIŞTI

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Son aylarda gündemde olan "aşı pasaportuna" ilişkin "Aşıların (virüsü) bulaşmayı azaltmadaki etkisi henüz bilinmediği için ve mevcutta çok sınırlı aşılama bulunduğu göz önüne alındığında, Komite ülkelere, gelen yolculardan aşı olduğuna dair kanıt istememelerini tavsiye etti" ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR 11
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Derhal Türkiyede ba$lamali.Hemen bu gece..!
    Cevapla
  • Akl 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastiligi yine ingiliz isi butun hastalik bu zamana kadar hep ingiltere den cikti deli Dana kus gribi sars corona bun lar avrupa menseli insan lari fisleme Bill Gates bekliyor herkesi cipli kopege cevir meye Ben vurdur mak istemiyom bu asilari
    Cevapla
  • Not 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle geçici durumlarda sanki sürekli virüs ağır seyredeceği gibi hareket eden ülkeler var ve buda hiç iyimser gelmiyor. İşte hes kodu, aşı kodu, pasaport kodu vs. Bunlar ürkütücü.
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be demek gaye başka.vallahi baştan biliyoedum.corona bahane olduğunu.herşe tek tek su yüzüne çıkıyor.ilk corona daha cok korku icin ingiltere mutasyonu sonra güney afrika variyantı.yakında amerika variyantı cıkarsa şaşırmayın.
    Cevapla
  • insan 3 yıl önce Şikayet Et
    Danimarka ve İsveç proje ülkelerdir soyonist küreselciler ilk önce oralarda uygularlar ALGI yapıp bunu güzel süslerler sonra diğer ülkelere gecerler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak